hategame logo
Blizzard възражда Diablo II, Warcraft III, StarCraft
пуснато на 05 ноември 2015 от pseto
diablo 2 1

Доста интересна обява за работа – потвърдена като автентична в последствие и от Blizzard – се появи в интернет. Оказва се, че студиото търси главен софтуерен инженер, който „да върне блясъка“ на класически игри от страна на компанията. Изрично биват споменати три заглавия, които са останали в сърцата на мнозина – Diablo II, Warcraft III и оригиналния StarCraft.

„Завладяващи истории. Интензивен мултиплейър. Безкрайно поле за преиграване. Качества, които превърнаха StarCraft, Warcraft III и Diablo II в титаните на своето време“, пишат Blizzard.

„Еволюиращите операционни системи, хардуер и онлайн услуги ги направиха по-трудни за преживяване от лоялните фенове от новите поколения“, допълват от компанията.

Именно по този казус се търси развитие. Главният софтуерен инженер, който и вероятно ще ръководи малък екип в рамките на Blizzard ще има за цел да възроди двете класически стратегии и екшън ролевата игра. Предимно в технически аспект, но се намеква и за геймплей подобрения.

Което звучи страхотно. И до ден-днешен Diablo II си остава класика при екшън ролевите игри – също както и Warcraft III при стратегиите. Наистина феновете на StarCraft поне имат продължение, но пък едно възраждане също ще е страхотно.

Коментари
Veluvian avatar
Veluvian
05 ноември 2015
Ще коригираме учтиво Blizzard, като подчертаем, че тези игри ще си останат титани за всички времена, а не просто за времето си. Вярно е, чакам си приордъра за Legacy of the Void с интерес, но откакто съществува двойката, винаги приемам всеки пач и експанжън със смесени чувства. Broodwar няма да бъде повторен.

Разбира се, Blizzard са си Blizzard и те са алчни като всяка друга компания, но с една много особена разлика: Те знаят как да ти вземат парите и полират нещата си до съвършенство. Дори и всеки път да купуваш същата супа. Успех на одобрения кандидат.

pseto avatar
pseto
05 ноември 2015
Diablo II и Warcraft III вероятно бяха последните игри на "стария" Blizzard. Които бяха създадени преди да ги купи Vivendi, а Vivendi ги купи, защото изпаднаха във финансова криза, а изпаднаха във финансова криза... защото правеха игри, които да са яки. А не комерсиални.

Аз... със сигурност ще си купя едно ново Diablo II, понеже съм затрил оригиналните ми ключове, и ще се потопя в него като пич. Ама това ще стане през декември може би, понеже сега малко преди Fallout 4 знам какво ще стане, ако си инсталирам Diablo II...

...ще играя много Diablo II и ще отеба всичко друго.

Включете се в дискусията
Отговор на
Регистрация
Потребителско име
Парола
Парола (отново)
Имейл