hategame logo
Бюджетът на Star Citizen се наду още, космическата игра събра над 15 милиона долара
пуснато на 03 август 2013 от pseto
star citizen 1
В края на юни тази година стана ясно, че космическата игра с отворен свят Star Citizen е събрала над 10 милиона долара. Тази сума се състои изцяло от пари, дарени от геймърите. Които искат да видят наследник на страхотни космически заглавия като Starlancer, Freelancer и др.

Оказва се, че с течение на времето, проектът се разраства с огромна скорост! В рамките на малко повече от месец, още 5 милиона долара са били дадени за каузата Star Citizen. И така... към момента бюджетът на космическата цъкалка е над 15 милиона долара!

Сума, която може да се конкурира дори с парите, които отпускат големите разпространители за някои по-популярни свои игри! На всичкото отгоре, даренията продължават да постъпват. Което означава, че хич не е невъзможно да бъде премината дори границата от 20 милиона долара! А това ще е определено феноменално за независим проект, наистина!

Засега за Star Citizen се знае, че ще използва двигател CryEngine 3. Жанрът ще е космическо MMO, в което ще има жива икономика, която се влияе директно и единствено от действията на геймърите. Подобно на Eve Online например. Геймплеят пък ще е много подобен на игри тип Freelancer и Starlancer – в крайна сметка Star Citizen се разработва от човека, изиграл голяма роля в създаването им - Крис Робъртс. Който всъщност е известен и с друга космическа игра – Wing Commander.

Коментари
undefined
Ивайло Йосифов
04 август 2013
Дано да е читавa. Много злобно ми се играе нещо от сорта на Freelancer...o.0
undefined
pseto
04 август 2013
И на мене... дано Крис Робъртс не е изгубил вдъхновението си. Макар че ми се струва, че подобен отзвук може да служи единствено като допълнителна мотивация - 15 милиона долара са адски много пари и то за игра, която не е зависима от разпространител.
Включете се в дискусията
Отговор на
Регистрация
Потребителско име
Парола
Парола (отново)
Имейл