hategame logo
Call of Duty: Infinite Warfare с двойно по-слаби продажби от Black Ops III
пуснато на 07 ноември 2016 от pseto
call of duty infinite warfare 3
Идва ли време за залез на Call of Duty? Или най-малкото за нужда от промени в серията? Може би отговорът е положителен – поне ако съдим по традиционните понеделнишки данни на Chart-Track за състоянието на физическия пазар във Великобритания. Те ни разкриват, че продажбите на Call of Duty: Infinite Warfare са били двойно по-слаби от тези на предходната игра в серията – Black Ops III.

Въпреки това обаче заглавието успява да се класира на първата позиция във Великобритания. Научаваме също, че Call of Duty: Infinite Warfare все пак остава най-силната премиера за годината в страната след тази на FIFA 17.

Що се отнася до топ 3 за миналата седмица, то втората позиция се заема от Battlefield 1, а третата – от FIFA 17. След това пък виждаме The Elder Scrolls V: Skyrim Special Edition, а на петото място е Titanfall 2.

Пълният топ 10 изглежда ето така:

1. Call of Duty: Infinite Warfare
2. Battlefield 1
3. FIFA 17
4. The Elder Scrolls V: Skyrim Special Edition
5. Titanfall 2
6. Football Manager 2017
7. Skylanders Imaginator
8. Mafia III
9. Grand Theft Auto V
10. Forza Horizon 3

Коментари
bojosan avatar
bojosan
07 ноември 2016
Спаси го бъндела с CoD 4 иначе и толкова нямаше да има.А щом е с двойно по слаби продажби от лайното bLack ops 3 значи ,значи играта не само е лайно,но и рядко.
Да пукнат от глад всичките лайнари които са я правили.Смърт за тях.Тия не заслужават живот.
pseto avatar
pseto
07 ноември 2016
Да, прав си, доста хора успя да привлече четворката. Интересно ми е догодина обаче какви ще ги мислят Activision и какво асо ще се опитват да вадят от джоба... или не знам откъде другаде.
Macks avatar
Macks
07 ноември 2016
Някъде прочетох слух, че следващия код ще е за виетнамската война. Така че най-вероятно ще имаме КОД с действие в миналото догодина.
pseto avatar
pseto
07 ноември 2016
Възможно е, ще видим. В крайна сметка тези игри се планират 2-3 години предварително, тоест няма значение дали потребителите хейтят нещо или напротив - няма как нещо да се промени за 1 година. Тъй че може би са решили да се върнат към миналото за 2017-та.

Само дето със сакатия си и архаичен геймплей... трябват и други промени. Не само в сетинга...

nightwarrior avatar
nightwarrior
07 ноември 2016
MW2 Remaster?
lyubohar avatar
lyubohar
10 ноември 2016
MW Remaster Remaster
sauron93 avatar
sauron93
07 ноември 2016
Aз мисля че основната причина за слабите продажби на код е батъла 1 , този път Еа добре им го сложиха .Това да им е за урок и догодина да внимават какъв код пускат .
bojosan avatar
bojosan
07 ноември 2016
Значи категорично не е Батълфилд.КоД феновете никога няма да станат Батълфилд фенове и обратното.Просто играта си е мега зле това е.Хората са отвратени,има и един друг момент - все нещо трябва да вземеш,за да не ти ръждяса конзолата или компа,и както каза Марешки за праха за пране ,трябва да купиш.
pseto avatar
pseto
07 ноември 2016
Дам, тук съм напълно съгласен с bojosan. Двете игри са прекалено различни, дори и да се развиват в един и същи времеви период (съвремие, близко бъдеще, Втората световна и т.н.).

Виж, Titanfall си е точно подобрено Call of Duty и е пълна мистерия защо феновете на CoD не го играят... и то при положение, че е дело на "истинския" Infinity Ward. И е онова, което Call of Duty трябваше да бъде днес. А не игра от 2010 година с няколко нови пласта боя отгоре си и същият геймплей...

sdfs avatar
sdfs
07 ноември 2016
Чак пък напълно различни.Нито едната претендира за особено реализъм,нито другата.Не напразно няма и никакви организирани турнири,защото там всичко е на късмет(по малко при Батъла).Относно КОД преди ми харесваше много повече от Батълфилд,още от ерата на Modern warfare и Black ops 1,но когато излезе Battlefield Bad company 2 направо ме отнесе със звук,реализъм и страхотен мултиплъер.И пичовете от Дайс всяка година надграждаха за да се стигне до Battlefield 1.Големия проблем на COD е скапания енджин който сякаш създава някакви изкуствени бариери.Може би това е и обяснението за нивата тип кутийки.
Call of duty серията когато беше в епогея си главно се развиваше през втората световна война.Все още помня някой мисии от сингъла на United Offensive,но да си дойдем на думата.Всяко хубаво нещо си има край и в този пазар,ако не се адаптираш към промените умираш.Алчността на Activision няма край.Жалко,защото ако няма реална конкуренция догодина Батълфилд ще е същата помия като КОД.Както и става с Фифата ,макар че тя е друго грозде..
undefined
voxy
09 ноември 2016
не е BF, почти никой CoD фен не играе новите батъли
но за Infinity Ward след чудовищния провал с Ghosts нормално да не се продават добре сега с Infinite Warfare, като продажбите им щяха да са още по-зле ако не беше ремастъра и супер якото мулти на BO3.
rosniak avatar
Roskobg
07 ноември 2016
Това значи ли, че Токсик си е купил само един път новият CoD ?
NikoJ avatar
NikoJ
08 ноември 2016
хахахха тия ретарди разделили играчите на стиийм и виндовс 10 и не не са крос платформ хахахаха

Включете се в дискусията
Отговор на
Регистрация
Потребителско име
Парола
Парола (отново)
Имейл