hategame logo
Death Stranding ползва енджина на Horizon: Zero Dawn и Killzone
пуснато на 04 декември 2016 от pseto
death stranding decima engine
Макар и Death Stranding да беше обявен по-рано през годината, то един голям въпрос остана без отговор – кой ще е графичният двигател на играта. Е, вече знаем – Decima Engine. Двигателят е дело на студиото Guerrilla, като се използва не само в техни заглавия като Killzone серията и Horizon: Zero Dawn, но също така и в Until Dawn.

„В първия момент, в който се срещнах с екипа на Guerrilla имах добро усещане“, казва Коджима. Той окачествява енджина като „подходящ за игри с отворен свят“. Несъмнено обаче и кинематичната част на Decima е изиграла своята роля. По-рано през седмицата видяхме впечатляващо видео от Death Stranding, в което motion capturing-ът определено се отличи.

Що се отнася Decima, изглежда в последно време Sony започват да залагат сериозно на двигателя. С отварянето на енджина за игри, които не се готвят от Guerrilla имаме намек, че е възможно Decima да бъде ползван по-широко във вътрешните студия на японския гигант. По начин, по който един Frostbite се ползва в доста от заглавията на EA например.

Самият Death Stranding засега бива разкриван на малки порции. Коджима определено акцентира на кинематичната част, като не е ясно дали скоро ще видим геймплей. В сферата на догадките е и кога горе-долу можем да очакваме Death Stranding в продажба.

Коментари
Изтрит потребител avatar
Изтрит потребител
04 декември 2016
Изтрит коментар
Изтрит потребител avatar
Изтрит потребител
04 декември 2016
Изтрит коментар
igra4 avatar
igra4
04 декември 2016
Значи играта ще е несъмнено божествена.
pseto avatar
pseto
06 декември 2016
Може и да се окажеш прав за PlayStation екслузивността, ама се съмнявам. Все още залагам на мултиплатформеност.
Изтрит потребител avatar
Изтрит потребител
06 декември 2016
Изтрит коментар
nightwarrior avatar
nightwarrior
06 декември 2016
Псе, не знам как опитваш да им бориш желязната логика, всеки знае, че енджина е решаващ за ексклузивността. Ето например Блъдборн и Дакр Соулс 3 са с един и същ енджин. Блъдборн беше ексклузив за плейстейшън, следователно и Дарк Соулс 3 беше ексклузив... oh, wait...
pseto avatar
pseto
07 декември 2016
В интерес на истината аргументите за евентуална ексклузивност са доста валидни в случая. Не се сещам енджина на Guerrila да се е ползвал в нещо различно от PlayStation ексклузиви. Освен това бюджетът на Death Stranding идва пак изцяло от Sony. Тъй че започва да става интересна ситуацията... трябва да намеря думите на Коджима, в които уверява, че Death Stranding ще е мултиплатформен.

П.С. Естествено нищо не пречи на Sony да се опита да вземе максимални печалби, но пък евентуална ексклузивност означава повишен интерес към PlayStation 4/PS4 Pro, което пък означава още по-солидни приходи. Въпросът май е какво е мнението на Коджима по казуса.

Romanov avatar
Romanov
04 декември 2016
Дано да е само на пезънтските кашони, че после да не обвиняват мастър расата за слабите продажби на тоя боклук. Очакванията са високи, но съм убеден, че ще е поредната джапанска боза.
pseto avatar
pseto
06 декември 2016
MGS V така и не успя да ме впечатли в никой свой аспект, ама поне тук кинематичната част изглежда добре. Пък останалото... ке видим.
Включете се в дискусията
Отговор на
Регистрация
Потребителско име
Парола
Парола (отново)
Имейл