hategame logo
EverQuest Next почти сигурно ще има и PlayStation 4 версия
пуснато на 20 ноември 2013 от pseto
everquest next 1
Играта EverQuest Next засега е представена единствено за PC, но кажи-речи беше потвърдена и версия на MMO-то за PlayStation 4. Това се случва след интервю на Джон Смийдли, президентът на разработчиците Sony Online Entertainment.

„Фактически, все още не сме обявили версия на EverQuest Next за PlayStation 4. Но ние сме част от Sony – досещате се“, казва Смийдли, като добавя, че няма търпение да види MMO-то за PS4.

Въпреки това, той акцентира на факта, че все пак играта е насочена почти изцяло към персоналните компютри.

„Изключително сериозни сме към нашия PC-ориентиран дебют. Човек би бил глупав, ако не изследва алтернативни варианти, но нашият акцент сега е на персоналните компютри“, добавя Смийдли.

Тези негови твърдения са кажи-речи идентични с думите на Дейвид Джорджсън, който изказа подобно мнение по-рано през годината. Но в случая Смийдли почти недвусмислено потвърждава, че ще има и PS4 версия на EverQuest Next.

Самата игра изглежда като доста любопитен продукт, като ви осигури истински отворен виртуален свят, в който можете да строите собствени сгради и сеете разрушение както сметнете за добре. EverQuest Next цели да възроди популярната ролева поредица с пълна сила... но дали това ще се случи, предстои да разберем догодина. Именно по някое време през 2014-та очакваме дебюта на играта.

Коментари
undefined
Ивайло Йосифов
21 ноември 2013
Това не беше ли MMORPG? И, ако е - как, по-дяволите, ще се управлява с контролер? Освен, ако не е доста опростено, не виждам начин. Аз лично за подобен тип игра използвам копчетата от 1 до 0 + wasd + q,e,r,t + 3 бутона от мишката, а и понякога някои от "F-ките" И пак понякога имам чувството, че мога още скилове да "накача" по копчетата
undefined
pseto
21 ноември 2013
Мисля си, че единственият възможен отговор е поддръжка на клавиатура и мишка за дадена игра. Обявиха вече, че това на теория е възможно... то е ясно, че в Call of Duty подобно нещо няма да се случи. Но за MMORPG-тата - защо не?

Иначе и аз не виждам как могат да станат нещата. Тоест, на теория е възможно, ама трябва да станеш китаец, за да цъкаш дори на средно ниво. (Да имаш четирите класически копчета на контролера, при натискане на L1 да се сменят с втора конфигурация, на R1 с трета, на L2 с четвърта и на R2 с пета. Ама пак са си само 20 възможности и е далеч от "удоволствието" да играеш така).

undefined
Ивайло Йосифов
21 ноември 2013
Абсолютно! Да не говорим, че простичките карти на D3 се контролират прекрасно с джойстик, но прецизното владеене на героя в MMORPG, особено при PVP или дори инстанциите и райдовете, няма как да се получи(ако ще да си корейче блъскащо с 500 удара в минута). Виж, ако конзолата подържа клавиатура и мишка, бих приел идеята.
Включете се в дискусията
Отговор на
Регистрация
Потребителско име
Парола
Парола (отново)
Имейл