hategame logo
EverQuest Next спрян
пуснато на 12 март 2016 от pseto
everquest next cancelled
MMO играта EverQuest Next загина. Заглавието, което беше представено през 2013 година няма да види бял свят, разкриват разработчиците Daybreak.

Защо се случва това? Официалното обяснение гласи, че след като са направили подробен анализ на EverQuest Next, разработчиците са преценили, че играта „чисто и просто не е забавна“. Въпреки това обаче студиото разкрива, че франчайзът е много важен за него, а EverQuest и EverQuest 2 още са доста популярни.

Новината за спирането на заглавието не идва като особена изненада. Не само не сме чували нищо ново за EverQuest Next от вече две години насам, но и през 2015-та се случи нещо голямо. А именно – Sony продаде едно от най-големите си гейм студия на инвестиционната фирма Columbus Nova, което от своя страна бе преименувано на Daybreak.

Беше съмнително дали един проект като EverQuest Next, който като всяко друго MMO гълта адски много пари ще продължи съществуването си. Пък и логично Sony са продали студиото заради високи разходи. И ето, че някак очакваното се случи.

Предстои да видим пък как ще се развива Daybreak. Към момента компанията залага на наследството, оставено от Sony Online Entertainment, включващо H1Z1, PlanetSide 2 и други. Но какво ли ново разработва студиото?

Включете се в дискусията
Отговор на
Регистрация
Потребителско име
Парола
Парола (отново)
Имейл