hategame logo
Microsoft обмисляли портативен Xbox
пуснато на 23 юли 2016 от pseto
xbox one pc 3

Доколкото в момента портативните конзоли от типа на PS Vita и 3DS са по-скоро умиращ вид, сигурно изместван от смартфоните, то преди време подобни джаджи имаха сериозна популярност. Но дали Microsoft са се канели да навлязат в този пазар?

За кратко – да. Но портативна версия на Xbox конзолите не е останала като нещо повече от прототип на чертожната дъска.

„Имаше идеи за устройство с название Xboy”, казва Роби Бах, една от основните личности в Xbox отдела на Microsoft. Той добавя, че компанията определено е имала желание да изиграе своята роля в сектора на портативните конзоли.

В крайна сметка обаче тези планове са били изоставени. Причината? Microsoft са преценили, че е най-добре да се концентрират изцяло върху Xbox конзолите, вместо да разделят усилията си и към портативна платформа.

Което в крайна сметка изглежда като добро решение. Особено и с оглед на факта, че смартфони и таблети вече почти изцяло изместиха портативните конзоли.

Коментари
vanmx avatar
vanmx
23 юли 2016
Абе не бих казал, че смартфоните и таблетите са изместили портативните конзоли. Просто мнозинството геймъри поради някаква неизвестна за мен причина не се вълнуват от мобилния гейминг.

А пък смартфоните и таблетите, колкото и да са съвършенни технически, поради друга неизвестна за мен причина, се ограничават само с някакви инди боклуци, боклукчив ad-ware, pay2win заглавия или някакви кежуъл игрички - все неща ограничени да се играят само с тъч и продукти чиито таргет НЕ са геймърите които сe очаква да играят на конзоли или PC.

pseto avatar
pseto
24 юли 2016
Ами то според мен мобилните конзоли не се целят баш в геймърите. Примерно аз ако искам да изгубя 15 минути ще играя нещо на телефона, ако чакам някого някъде примерно, но няма да седна да играя 3 часа на мобилна конзола. Мъчение е за очи и всичко. Тъй че си гонят някаква специална аудитория, която скочи от единия тип гейминг на другия.

Иначе да, игрите на телефоните са си едни такива... специфични, най-меко казано. Повечето няма как да ме привлекат.

Включете се в дискусията
Отговор на
Регистрация
Потребителско име
Парола
Парола (отново)
Имейл