hategame logo
Nintendo Switch – игрите
пуснато на 14 януари 2017 от pseto
zelda breath of the wild 3
Nintendo Switch беше обявен (повторно) вчера – и можем да кажем, че това беше почти цялостното представяне на конзолата, което очаквахме. Най-малкото защото първият поглед над джаджата беше доста повърхностен. След другата статия, акцентираща на хардуера е време и за материал, който третира по-важното нещо за едно гейм устройство – игрите.

Какво е обявено досега за Nintendo Switch?

Skyrim

skyrim switchThe Elder Scrolls V: Skyrim ще се сдобие с версия за Switch. Всъщност играта ни беше представена още в първото видео, с което ни беше показана конзолата. Някак странно Bethesda обяви, че „нищо не е официално“, което намекна, че може да се случи някоя късна футболна драма. Все пак нещата се развиха без изненади – Skyrim ще е наличен за Switch.

FIFA

fifa switchЗа добро или лошо FIFA е най-голямата футболна серия в момента. Издание на франчайза ще е налично и за Switch, обяви вчера EA. Засега обаче каквито и да е детайли липсват. Не знаем дали ще видим пълнокръвен порт или някоя орязана версия за Switch. Дата на премиера също няма – може би есента на 2017 година, когато обикновено виждаме новите версии на FIFA?

Zelda: Breath of the Wild

Това не е каквато и да е изненада – все пак говорим за една от първите обявени за Switch игри. Тъкмо вчера Zelda: Breath of the Wild се сдоби с дата на премиера за конзолата – която е 3 март. Да, същият ден, в който ще дебютира и Switch. Изненадани?

Mario Kart 8 Deluxe

mario kart 8 deluxeMario Kart 8 – една от най-успешните Wii U игри – ще бъде портната и за Switch. Това също не идва като някакъв титаничен шок при положение, че видяхме кадри от рейсъра и в края на миналата година при първоначалното представяне на платформата.

Както бихте се уверили обаче имаме един малък Deluxe след названието. Това е индикация, че ще имаме подобрения в ревизията на Mario Kart 8 за Switch, сред които и нови трасета и още подобни малки екстри.

Датата на премиера за рейсъра е 28 април.

Splatoon 2

Splatoon беше една от най-успешните Wii U игри. Можехме да очакваме играта да се появи под някаква форма за Switch и това ще се случи... като пълнокръвно продължение.

Splatoon 2 ще е наличен по някое време през лятото на 2017 година. Обещават се още карти, оръжия и множество други подобрения по геймплея.

Super Mario Odyssey

Миналата година видяхме една изцяло нова игра в трейлъра на Switch, а сега научихме и нейното име – Super Mario Odyssey. Видеото можете да видите над този пасаж, като играта изглежда... различно от онова, което сме свикнали да виждаме от серията.

Защо ли? Очевидно в Super Mario Odyssey добре познатият ни герой попада в „непознато царство“ – една част от което е подозрително подобно на реалния свят. Както бихме се уверили обаче ще видим и всякакви по-извратени зони, в които ще се развива действието.

Super Mario Odyssey обещава отворен свят – видеото горе ни показва някои дори подобни на Assassin’s Creed моменти. От друга страна играта се рекламира като „хардкор“ – продукт, който трябва да се понрави на маниаците на тема аркадни игри. Заглавието чакаме в края на 2017 година.

Steep и Rayman Legends

rayman legends 1Ubisoft ще подкрепи Switch не с една, а две игри – портове на платформъра Rayman Legends и посветената на екстремните спортове игра Steep, която се появи през декември миналата година. Засега дати на премиера липсват – вероятно заглавията няма да са налични по време на пазарната премиера на Switch през март.

Arms

Arms е нова бойна игра, обявена специално за Switch. Иде реч за хибрид между файтър и спортно заглавие – поне по думите на Nintendo. В него целта ни е да нанасяме удари с ръцете си, докато държим Joy Con контролерите. Всички, което направим в реалния свят ще се пренесе в Arms. Или общо взето говорим за нещо подобно на боксовите заглавия за Wii.

Иначе Arms не е точно класическа боксова игра. В нея героите са свръхестествени, като ръцете им могат да се разтягат напред в стил Далсим от Street Fighter. Така ще е нужно не само да нанасяме удари с движения, но и да се прицелваме внимателно в противници.

Arms чакаме по някое време през пролетта на 2017 година.

Ultra Street Fighter 2

ultra street fighter 2Докато сме на тема файтъри няма как да не отбележим и Ultra Street Fighter 2. Именно така ще се нарича Switch версията на играта, специално разработена за конзолата на Nintendo.

Заглавието е базирано на Super Street Fighter 2 Turbo HD Remix (да, Capcom никога няма да спрат да ни изумяват с подобни заглавия). Очаква се да видим нов режим, а също така и допълнителни герои – включително Evil Ryu и Violent Ken.

Xenoblade Chronicles 2

Xenoblade Chronicles серията има силно присъствие за Nintendo устройства и Switch няма да е изключение. Xenoblade Chronicles 2 беше обявен, като е известно, че играта ще е налична по някое време през 2017 година. Кога точно? Предстои да се уточнява.

Това общо взето са по-големите игри за Nintendo Switch към момента. Несъмнено скоро ще бъдат обявени и немалко индита, но вероятно всички, обмислящи покупка на платформата ще погледнат към по-големите потенциални хитове. А покрай пазарния дебют... те не изглеждат толкова много.

От друга страна немалко конзоли не се хвалят със супер силни заглавия в деня на премиерата си. Тъй че... предстои да видим какво ще се случи със Switch.

Коментари
Изтрит потребител avatar
Изтрит потребител
17 януари 2017
Изтрит коментар
undefined
pepito
18 януари 2017
не разбирам тая зелда защо е толкова мъглива и гадно изглеждаща. иначе супер стрийт файтъра въпреки че е стар е най добрия стрийт файтър. а дано да има и достатъчно мариота и тям подобни, въпреки че мен не ме вълнуват важното е да се радват децата.
Включете се в дискусията
Отговор на
Регистрация
Потребителско име
Парола
Парола (отново)
Имейл