hategame logo
No Man’s Sky бързо изместен от лидерството във Великобритания
пуснато на 22 август 2016 от pseto
no man's sky 16
No Man’s Sky беше една от най-очакваните игри не само за лятото, но и за цялата 2016 година. Заглавието обаче се задържа само седмица на първото място по продажби във Великобритания, научаваме от традиционната класация на Chart-Track.

No Man’s Sky е бил изместен от F1 2016, който заема първата позиция при дебюта си. Интересно е, че космическата игра е записала спад в продажбите с 81%, сравнено с първата си седмица на пазара.

Докато в модерния гейминг е нормално при премиерите си гейм продуктите да се харчат силно, то тук несъмнено и множеството противоречиви отзиви за No Man’s Sky са оказали своето влияние. Дали обаче в крайна сметка няма да се окаже, че космическата игра ще е разочарование в комерсиален аспект?

Що се отнася до челната петица, тя се оформя от Lego Star Wars: The Force Awakens, Overwatch и неостаряващият Grand Theft Auto V. Пълният топ 10 пък изглежда ето така:

1. F1 2016
2. No Man's Sky
3. Lego Star Wars: The Force Awakens
4. Overwatch
5. Grand Theft Auto V
6. Rocket League
7. FIFA 16
8. Uncharted 4
9. Doom
10. Minecraft: Xbox Edition

Коментари
bobkata.gerov avatar
bobkata.gerov
22 август 2016
Толкова време и GTA V все още е в топ 10
undefined
pepito
23 август 2016
то голям хайп голямо чудо беше, много хора се излъгаха и продължават да се лъжат
lyubohar avatar
lyubohar
25 август 2016
http://www.escapistmagazine.com/videos/view/zero-punctuation/116922-No-Mans-Sky-Review
pseto avatar
pseto
25 август 2016
Естествено и Yahtzee каза онова, което и доста други. Нищо изненадващо. Още чакам някое положително ревю от по-критичните ревюиращи хора.

П.С. Скоро ще плесна едно ретро ревю за Spore, който както и помня се оказа МНОГО по-добър от No Man's Sky. Геймплеят определено е доста по-малко като часове, но за сметка на това достатъчно забавен...

pseto avatar
pseto
25 август 2016
На мен концепцията на хайпването едно време не ми беше толкова присърце, макар че си мисля, че и сега не е така. Единствената, игра за която може да се каже, че съм се хайпнал наистина беше Diablo III заради безкрайната ми любов към Diablo II.

Тея дни разцъках Spore - даже мисля да си купя и там експанжъна, 5 евро е май играта в Origin и още 5 евро експанжъна. Супер лековата, забавничка, макар че на hard не е чак толкова лесна. Наистина основната игра има малко съдържание, ще видя с експанжъна как е. Но и основната е толкова по-забавна от No Man's Sky... и пак си има произволно генерирани планети и т.н. Винаги ме забавлява, когато някоя игра предложи позабравена концепция и всички го наричат "иновация"... и Spore имаше произволно генерирани вселени доста отдавна.

lyubohar avatar
lyubohar
25 август 2016
Аз се забавлявах много със Spore, даже покрай NMS мислех да го преигравам...Но и аз не се бях хайпнал за Spore тогава, за разлика от всички останали, които останаха разочаровани
Macks avatar
Macks
23 август 2016
Как изобщо е на второ място след всичкия хейт, който се изсипа върху играта?
pseto avatar
pseto
23 август 2016
Слаби са летните месеци, тъй че е нормално. Както днес излиза Deus Ex: Mankind Divided и можем да сме сигурни, че ще издуха както си трябва No Man's Sky. Който ще бъде забравен доста бързо, мисля.

Иначе отзивите не са чак толкова негативни, немалко хора си харесаха No Man's Sky. Аз след 2-3 седмици ще съм го забравил завинаги.

Включете се в дискусията
Отговор на
Регистрация
Потребителско име
Парола
Парола (отново)
Имейл