hategame logo
PlayStation 4 контролерът с поддръжка за PC скоро?
пуснато на 08 юли 2016 от pseto
playstation 4 5
Макар и да е възможно неофициално контролерът за PlayStation 4 да се ползва и за PC, това се случва благодарение на неофициален софтуер. Напълно възможно е обаче ситуацията скоро да се промени.

Наскоро в щатската Федерална комисия по телекомуникации е било одобрено Bluetooth USB устройство, даващо възможност PlayStation 4 контролерът да се свързва безжично с компютри. Джаджата още не е обявена официално, но вероятно скоро ще се случи това – най-интересно е каква ще е цената.

При пускането на подобно Bluetooth устройство пък можем да очакваме най-накрая и официалната поддръжка за PS4 контролера за PC. По-рано през годината беше обявено от Sony, че компанията обмисля подобно нещо... но засега не сме видели развитие по казуса.

Всъщност PS4 падът може да се върже с компютър и благодарение на USB кабел. Така всички онези, които имат и конзолата, и PC вероятно ще е по-важен софтуера, отколкото Bluetooth джаджата. Както винаги обаче трябва да изчакаме за официалните съобщения по темата.

Коментари
Macks avatar
Macks
08 юли 2016
PS4 контролерът е много добър, няма да споря - удобен и приятен за ползване, но моето сърце принадлежи на xbox360 пада
KKND avatar
KKND
08 юли 2016
Така като са тръгнали да вземат да направят един съпорт на пада от PS4 към PS3, защото за тройката определено си е дървен според мен.
pseto avatar
pseto
08 юли 2016
Едва ли ще има поддръжка за PS4 пада към PS3, то няма и смисъл май голям при положение, че конзолата вече е мъртвец. Макар че си прав, този на PS3 е определено по-зле. Най-вече откъм прецизност на тъмбстиковете, която е доста... лоша. Именно и заради това винаги се казва, че Xbox падовете са по-добри за шутъри и макар че съм цъкал по-малко с тях мога да се съглася.

Всъщност наистина Xbox има по-удобни контролери, за мен винаги е бил един от плюсовете на конзолата, но все пак по други причини си взимам PlayStation, та съм свикнал с техния пад повече. Но бих се радвал на официална поддръжка, малко е тегаво с неофициалния софтуер да цъкаш. Последния път доколкото помня изгубих прилично време да подкарам пада на PlayStation 4 на PC както трябва.

Tiger avatar
Tiger
09 юли 2016
С краткия ми досег до момента с Dualshock 4 контролера, мога да кажа, че лично за мен е малко по-удобен от този за PS3, не толкова заради самия дизайн, а заради ниските аналогови стикове. Знам ли, може да е само внушение.
Иначе съм съгласен с @vanmx. Огромна част от игрите разпознават само Xbox контролери, или ако разпознават и други такива, то те са от ранга на падовете на Razer, които струват една кошница пари, а тези по-обикновените и по-евтини ем сори, или го духаш... или ако има кой да ти подскаже да използваш програми като Xpadder. А тая програмка си е задължителна ако имате по-обикновен пад.

Тааа да, няма да е лоша подобна поддръжка, но тя трябва да се гарантира и от разработчиците, а не само от Sony като такава опция вероятно безполезна, ако и разработчиците не откликнат подобаващо.

П.С. @vanmx има такъв бутон, но изчезва след определено време. Не знам дали си регистриран потребител, и в този ред на мисли @pseto трябва да каже дали нерегистрирани потребители виждат и могат да използват този бутон.

pseto avatar
pseto
09 юли 2016
Няма в момента бутон на редакция, щото преди няколко месеца правих няколко промени по сайта и редакцията изгоря. Знам, че трябва да я оправя, ама... последните няколко пъти много нерви видях и нищо не стана.
HighFist avatar
HighFist
09 юли 2016
За момента, най-добре оптимизираният пад за компютър е този на XBOX. И като издръжливост е по-качествен в сравнение с този за PS4. Все пак, Microsoft тяхното ще си го оптимизират най-добре.

Като че ли също така е и по-удобен, поне при мен, но това е спорно и си зависи от конкретните възприятия на човек.

vanmx avatar
vanmx
09 юли 2016
Явно в мен има нещо много сбъркано, защото намирам класическия dualshock дизайн за най-доброто нещо в историята на гейм контролерите. Удобни са ми, явно защото са ми малки ръчичките . Конкретно dualshock е най-добрия за мен именно заради подобрените аналогови стикове, които са доста плавни,прецизни и с голям ход на движение. Не знам как е при Xbox One, но стиковете на Dualshock 4 като усещане са същите като на dualshock 2/1. Имам BF4 и на PS3 и на PS4, на старата конзола се прицелвам доста по-бързо и прецизно отколкото на новата. Обемистия DS4 може да е по-удобен за хващане, но когато започна да играя с него, резултатите са по-слаби.

Освен това, Dualshock 2 и Dualshock 3 са с бутони които са чувствителни на различна сила на натиск - нещо което при някои игри е предимство. Бутоните реално са като аналогови - имат степени на натискане от 0 до 255, докато при 4-ката има само две положения - натиснато или не. В новите геймпадове махнаха тази екстра, защото рядко се била използвала, но пък за сметка на това сложиха тъчпад който направо се късаме да използваме Или пък тоя Light Bar, заради който батерията си отива за 4-5 часа, за разлика от тази на dualshock 3, която държи 4-7 дена в зависимост от използването.

Иначе ми е странно че има хора които все още не знаят че Dualshock 4 може да се използва на PS3. От Sony добавиха тая екстра тихом-мълком с не си спомням коя версия на фирмуера, малко след премиерата на PS4. Поддръжката може да се каже че е неофициална и не при всички игри работи. Също така не работи вибрацията, PS бутона и сензорът за движение. Аз бих предпочел обратното - с геймпада от PS3 да играя на PS4.

Да кажем и нещо по темата. DS4 си работи достатъчно добре и с кабел и през блутут с помоща на неофициалния драйвер и приложение. Не виждам никакъв проблем с подкарването и настройките. Даже и да беше занимавка, това е нещо което се прави само веднъж.
Единствения проблем е че игрите са правени за Xbox съвместим геймпад и тая програмка за DS4 геймпада го прави да изглежда като такъв за Xbox. От менютата на игрите може да се избира само между Xbox геймпад или обикновен usb такъв. Тъпо е когато играта ти казва press Y а всъщност трябва да натиснеш триъгълник
Така че вместо Sony да ни занимават с някакви си драйвери и приложения и да се чудят как да ни вземат парите с някакви излишнш допълнителни bluetooth приемници, повече бих се хайпнал ако някой голям разработчик добави поддръжката Dualshock 4 в някоя своя игра.

pseto avatar
pseto
09 юли 2016
Те разработчиците ще я добавят, това е лесно, стига да има официален софтуер от Sony. Съмнявам се, че много компании ще действат на своя глава и ще добавят поддръжка, която и самите създатели на дадена конзола не са предвидили. Мисля, че оттам идва проблемът при PC. И заради това с оная програмката за подкарване на пада всичко прилича на Xbox. За мен все пак си е необяснимо защо Sony не пуснат софтуер, ако човек решил да играе нещо на PC ще го играе на PC, тъпо е при все, че имаш PS4 да те спъват. Ама май се готви такова нещо.


Що се отнася до комфорта - явно си е индивидуално. Доста хора с големи ръце казват, че DualShock им е неудобен. Явно си е правен за японци. Всъщност аз нямам големи ръце (тъй като не съм и голям човек), но пък за сметка на това са ми дълги пръстите и заради това падът на Xbox ми приляга някак по удобно, докато този на PlayStation - не чак толкова и понякога ако отцикля прекалено зле ме болят леко пръстите. Ама това е положението, няма как да се задоволят всички. А и не мисля, че е нещо фрапантно.

vanmx avatar
vanmx
09 юли 2016
* Конкретно dualshock 3 е най-добрия за мен именно заради подобрените аналогови стикове...

п.п Абе, защо тяма бутон за редактиране на мненията ?

undefined
Zmo
08 юли 2016
Xbox контролерът и на мен ми е по-удобен.
Steam контролерът също е много удобен. Понякога ползвам и като мишка.
Включете се в дискусията
Отговор на
Регистрация
Потребителско име
Парола
Парола (отново)
Имейл