hategame logo
PlayStation 4 Neo излиза още тази година?
пуснато на 19 юни 2016 от pseto
playstation 4 pad
Рисковано или не, Microsoft вече обяви, че новата им конзола Scorpio ще се появи в продажба през 2017-та. Или по-конкретно – края на идната година. Възможно е обаче наследникът на PlayStation 4 в лицето на Neo да се появи още по-рано – в рамките на следващите няколко месеца.

Слуховете идват от Eurogamer – едно от водещите гейм издания. Няколко различни анонимни източника са разкрили пред сайта, че плановете на Sony включват премиера на PlayStation 4 Neo още в рамките на 2016 година.

Да, този път отново говорим за спекулации. Но в интерес на истината що се отнася до Neo те са доста точни засега. Още преди няколко месеца например научихме, че Sony готви наследник на PlayStation 4. На мнозина не им се вярваше... но фактите се оказаха други.

Сега остава да видим дали наистина Neo ще се появи толкова скоро в продажба – само три години след премиерата на PlayStation 4. Но това далеч не е всичко. От Microsoft вече обявиха, че Scorpio ще има 6 терафлопа изчислителна мощ – което е горе-долу колкото топ модел видеокарта за PC днес. Така ако Sony представи нещо с по-слаба производителност... може и продажбите да не са толкова високи.

Но ако Neo ще се появява тази година... кога можем да очакваме официално представяне? Наскоро Андрю Хаус от Sony почти недвусмислено намекна, че Neo ще се появи в продажба малко след като бъде показан на света. По модела, следван от Apple при представяне на новите им устройства. Така евентуално през есента можем да наострим уши за PlayStation 4 Neo.

Коментари
Romanov avatar
Romanov
19 юни 2016
Естествено, че ще го пуснат есента. Заедно с Playstation VR. Обикновената PS4 няма да се справи с каската, а Sony според мен ще я лансират яко. Какъв по-добър момент за бъндъл Neo+VR.

100% ще е по-слаб от Scorpio, не мисля че имат време да променят каквото и да е след анонси на Microsoft. Интересно и ценово как ще се върже, според мен 4-500 сингъл и 8-900 в комплект с очилата.

P.M.P. avatar
П.М.П.
19 юни 2016
Minecraft Bundle > VR Bundle
pseto avatar
pseto
21 юни 2016
Няма голям смисъл според мен да се рекламира хардуера като нещо само за виртуална реалност. Това гарантира ниски печалби. А и не обслужва финалната цел на Sony (и Microsoft) - конзолните поколения "официално" да бъдат съкратени до 3 години да кажем. В момента геймърите "по подразбиране" очакват 6, 7 години. Или нещо подобно. Което не е финансова далавера. Тъй че - отсега нататък риск. План Б ако всичко се преебе - пак дълги поколения, ама нещо ми подсказва, че 3/4-годишен цикъл ще има успех.

П.С. Според мен цената ще е към 500 евро за новата конзола, а може и 600 дори. Ще видим, де, ама 400 ми се струва, че няма да е, Sony ще искат да продават на печалба. Новият хардуер може би няма да е толкова евтин.

Romanov avatar
Romanov
20 юни 2016
Псе, 960х1080 на око, 120Hz... Не виждам как ще стане със сегашния хардуер просто, освен ако не става въпрос за нещо безкрайно леко и лежерно.

Mid-gen ъпгрейда не се прие добре, а още дори не са обявили цената. Според мен Sony трябва (и мисля че ще) опитат да продават Neo по-скоро като VR-required hardware, отколкото като просто PS4.5. Още повече, че доколкото знам има условие към девелъпърите игрите за PS4 и Neo да предлагам абсолютно еднакво геймплей преживяване, за да не бъдат пренебрегнати собствениците на обикновените 4ки. Ако това е вярно, защо по дяволите някой би си взел Neo без VR?

Ако не ме лъже паметта, Sony обявиха че Playstation VR ще е съвместим и с PC, така че след PS то PC remote play-я, който пуснаха с ъпдейта от март, няма да се изненадам ако обявят допълнителна и по-дълбока интеграция с PC. Още повече след като M$ буквално сляха Xbox One и PC гейминга.

Romanov avatar
Romanov
20 юни 2016
На съвременен - абсурд. Не че не става, просто върви ужасно. На 7ца съм я подкарвал, но кадрите паднаха страшно като искаш да видиш view area на някой от лошковците. Абе не е работа с една дума.

Аз на една стара ХР машина я пуснах, пазя я специално за такива игри. Celeron @1.8, 512 Ram, 40 хард с GF 4 MX440. Дзвер Преди време щях да пробвам с виртуална машина, но така и не отделих време.

pseto avatar
pseto
20 юни 2016
Уж обещават, че ще върви на стандартния PS4... ако се окаже в последния момент, че не може ще бъде голям фейл. Ще е лъжа в стил българска политика, реално...

Но да, определено таймингът е доста... удобен.

Former Gaming Glory avatar
Former Gaming Glory
20 юни 2016
Според мене

PS4 Neo: 800лв.
PS4: 600лв.

bojosan avatar
bojosan
20 юни 2016
Еми и аз си играя само MW3 и Black Ops 2.
Kaкто викат на Запад - alldayeveryday
Taя година ударът беше Doom.Чакам генералния пач за мултито,че в тоя си вид е много подтискащо.Демиджа и други глупости ще бъдат пренаредени от Бетезда,която се заема с него понеже то не е правено от Бетезда а някакви други са го усрали.Получи се малко като с последния Батман и Рокстеди.
Иначе искам да знам - кой от вас ще даде 500 евра за Нео в дей уан ?
Внимавайте какво пишете ,че ще трябва да го долазвате със снимки после .
Аз няма да дам .
pseto avatar
pseto
21 юни 2016
Те ако почнат да ги изсипват през 3 години конзолите не е много сигурно кое си струва и кое не си струва, мисля.
undefined
voxy
20 юни 2016
то ако имаш PS4 май по-добре да си купиш новия бокс догодина
DragonSlayer avatar
DragonSlayer
21 юни 2016
От тук нататък цикълът "старо-ново" поколение ще е на 3 години. Готов съм да се обзаложа.
DragonSlayer avatar
DragonSlayer
20 юни 2016
Яко, може би това ново поколение наистина ще докара 1080р със стабилни 60 фрейма като стандарт при конзолите, както обещаваха още преди години. Нямам търпение да видя какво може новата конзола, очертава се голям бътхърд сторм, трябва да се заредя със пуканки о'време.
DragonSlayer avatar
DragonSlayer
20 юни 2016
Въртях, суках, качвах нови неща, махах, качвах, махах, пробвах какво ли не и накрая си сложих един System Shock 2 и се размазвам от геймплей на игра на повече от десетилетие. Това е.
undefined
Zmo
20 юни 2016
Само от любопитство - Как успя да я подкараш Desperados,аз не успях да я подкарам на съвремен компютър. Играта я имам от gog.com.
Romanov avatar
Romanov
20 юни 2016
Лошото е, че в опита си да предложат най-якото eye-candy, девелъпърите забравиха че тея игри трябва да имат и геймплей. Или поне аз с такова впечатление оставам напоследък. Напоследък удоволствие от игрите ми доставят предимно инди заглавия и разни непретенциозни проектчета, в които обаче е събрана страст, креативност и желание, което големите имена в индустрията май загубиха отдавна...
Romanov avatar
Romanov
20 юни 2016
@Zmo

Погрешка постнах отговор на горния коментар.

Romanov avatar
Romanov
20 юни 2016
Same. Само че при мен играта беше KOTOR 1. После и малко Desperados: Wanted Dead or Alive. Няма такъв кеф!

Във времето на 4К, VR, стейшъни, боксове и хай-енд PC-та, най-голямо удоволствие да ти достави игри с резолюция 1024х768 не говори добре за индустрията...

Не знам, може аз да съм сбъркан нещо.

lyubohar avatar
lyubohar
20 юни 2016
Просто имате твърде много свободно време Ако имате време за по 3-4 игри на година, ще има достатъчно читави заглавия. Точно пък последната 1 година не може да се оплачете от липса на добри игри...
Включете се в дискусията
Отговор на
Регистрация
Потребителско име
Парола
Парола (отново)
Имейл