hategame logo
Pokemon Go с над 600 милиона приходи за 90 дни?
пуснато на 24 октомври 2016 от pseto
pokemon go
Манията по Pokemon Go изглежда започна да замира с пълна сила, но пък заглавието вече натрупа сериозни приходи. Ако можем да вярваме на анализаторската компания App Annie мобилната игра е натрупала приходи от над 600 милиона долара за само 90 дни.

Данните общо взето се връзват с други числа, които научихме по-рано през годината. Компанията Sensor Tower твърдеше, че за 30 дни Pokemon Go е натрупал над 200 милиона долара приходи. Интересно е обаче дали спадът на популярността в приложението е взет под внимание – възможно е много хора да го имат инсталирано на телефона и да го пускат чат-пат, но вече да не дават пари за него. А именно това е най-важното за безплатните игри.

Тъй или инак ако приходите са дори и „само“ половин милиард долара например разработчиците Niantic могат да са повече от доволни. Особено и при положение, че Pokemon Go едва ли е игра, която е струвала прекалено скъпо за разработка.

Иначе за малко контекст може да се посочи, че други касови приложения се забавиха доста повече време при достигането на 600 милиона долара приходи. На Candy Crush Saga това отне 200 дни, на Puzzle & Dragons – 400 дни, а пък на Clash of Clans – 500 дни.

Коментари
igra4 avatar
igra4
24 октомври 2016
Божо викай метеоритите
Изтрит потребител avatar
Изтрит потребител
24 октомври 2016
Изтрит коментар
Включете се в дискусията
Отговор на
Регистрация
Потребителско име
Парола
Парола (отново)
Имейл