hategame logo
Ubisoft купува мобилно студио
пуснато на 29 септември 2016 от pseto
ketchapp 1
В момента Vivendi прави всичко възможно да придобие контрола над Ubisoft. Френският гейм разпространител обаче не само се бори с набезите, но и същевременно купува по-малки компании. Поредната от тях се казва Ketchapp.

Става дума за мобилен разпространител, който може да се похвали с над 700 милиона сваляния на своите игри от създаването си през 2014 година досега. Което определено звучи като сериозно число. В момента игрите на Ketchapp биват сваляни по над 23 милиона пъти всеки месец.

Именно заради тези числа – а също и вътрешните мобилни продукти на Ubisoft – разпространителят се обявява за четвъртият най-силен при приложенията за Android и iOS... поне откъм сваляния.

Засега не знаем каква е стойността на сделката. Едва ли е чак толкова внушителна – докато Ketchapp може да се похвали с много сваляния на своите free-to-play игри, то е трудно да обявим студиото за някакъв гигант в сектора.

Естествено за Ubisoft е далеч по-важно не какво е състоянието на мобилната им дивизия, а на основният им отдел за PC и конзолни заглавия. Според скорошна новина – доста добро. Скоро пък  ще видим в продажба и Watch Dogs 2, за който разпространителят има големи очаквания.

Включете се в дискусията
Отговор на
Регистрация
Потребителско име
Парола
Парола (отново)
Имейл