hategame logo
Без кули за катерене в Watch Dogs 2
пуснато на 23 юни 2016 от pseto
watch dogs 2 5
Макар и Watch Dogs 2 да включва паркур елемент – интегрална част от повечето игри на Ubisoft напоследък – то друго нещо, съпътствано от него няма да е налично. А именно – катеренето по кули с цел разкриване на картата.

Механиката под една или друга форма виждаме във фактически всеки Assassin’s Creed, Far Cry 3 и 4, че дори и в рейсъра The Crew (в който нямахме възможност да управляваме героя извън автомобила, но пък можехме да намерим радио кули, разкриващи ни страничните мисии в определен радиус). Но в Watch Dogs 2 положението ще е различно.

Еквивалент на кулите, които ни разкриват странични куестове в играта няма да има. Вместо това с течение на времето и получаване на точки опит ще се отварят нови предизвикателства. Това ще се случва благодарение на механиката, с която трупаме последователи. Явно колкото повече са те, толкова повече информации получаваме за околния свят – тоест те служат един вид като информатори за главния ни герой. Което всъщност е добре замислено.

Редно е да отбележим обаче, че Watch Dogs 2 няма да е първата игра, която да изостави формулата, при която кули ни разкриват куестовете в околния свят. Във Far Cry Primal, появил се по-рано през годината също липсваше подобен елемент.

В крайна сметка ходът може да се приеме като намек, че Ubisoft вижда някои от проблемите в игрите си. Доколкото формулата с отворения свят е успешна, то прекалено много елементи са еднакви в куп заглавия. Което ни кара да се чувстваме така, сякаш играем едно и също.

Коментари
undefined
Конзолен Килър
23 юни 2016
Дървено ще е, имаше малка част с каране.
pseto avatar
pseto
24 юни 2016
Да, имаше една сцена от видеото на E3 - беше всъщност около 2 секунди и бързо я отрязаха. Управлението приличаше на някаква безплатна флаш игра, много грозно. Човек си задава въпроса дали и други елементи няма да са скопени като го гледа...
nightwarrior avatar
nightwarrior
23 юни 2016
Вероятно, някой тук писа, че не изглежда грам да са го променили спрямо първата.
sauron93 avatar
sauron93
23 юни 2016
Toва винаги ще си остане един гта wannabe .
pseto avatar
pseto
24 юни 2016
То няма лошо да има wannabe-та, стига да добавят нещо ново. Уж от трейлърите изглежда, че ще се акцентира повече на хакването, което е хубаво... но аз нямам някакви особени надежди за играта.
sauron93 avatar
sauron93
24 юни 2016
Aз гледах едно клипче където можеш да правиш фрийрън, да се катериш тук там , изглеждаше забавно. Прогнозата ми е че ще бъде по-добра от 1-вата част но пак няма да е нищо особенно като цяло .
undefined
Конзолен Килър
24 юни 2016
Ами тя първата беше толкова зле, че WD2 верно има шанс да е малко по-добър
undefined
mi6o0o
23 юни 2016
Не знам за кулите,ама още не съм видял геймплей с управлението на колите,ако е като първата част ще е криминално.Много са дразнещи убисофт с техните прехвалени трейлъри и напудрени графики.Пример -
undefined
mi6o0o
24 юни 2016
@Pornflakes Драйвъра си беше класика още с първата част,а втората сигурно съм я превъртал безброй пъти само заради кефа и саундрака.Много ми се искат да направят нещо модерно с концепцията на тия игри в днешно време,а не да гледаме шитни като тая Watchdogs.Идеята не е лоша,обаче имам чуството,че много некадърници има в това студио вече,след като не могат да направят нещо като хората.Хендлинга на колите в тая игра беше причината да я изтрия на момента,а и критиките към нея от някой сайтове бяха насочени именно към това.Да не говорим за монотонните мисий и скучните персонажи..
PornFlakes avatar
PornFlakes
24 юни 2016
Еееее parallel lines колко добра музика ми вкара в mp3-ката 7ми клас не е истинa Говоря за музиката от първата половина на играта, която де развиваше през 70-те. Peaches на Stranglers до ден днешен ми е в cruise плейлиста на телефона. Иначе, както с Gran Turismo & Crash, Driver е една от игрите, които не само следя от самото им начало ами реално съм израснал с тях, та най-вероятно преекспонирам, колко е добра San Francisco, но все пак за човек който не е фен на игри с коли може и да ти допадне. Графиката е постна, както на взички драйвъри след 2, но хендлинга пък даже безумната "истороя" си заслужават
nightwarrior avatar
nightwarrior
23 юни 2016
Може, от Драйвър май съм играл само Parallel Lines, но не ми хареса стила, а и имам някакви неприятни спомени от драйвинга, но беше преди доста време и е лееееко мътно.
pseto avatar
pseto
26 юни 2016
Първият Driver е велик, изигравал съм го десетки пъти. Даже сигурно скоро пак ще го мина. Мисията в гаража в самото начало - там дето се доказваш, че можеш да караш - е сигурно най-силното начало на рейсър, което помня. А полицията там наистина не прощаваше - засилват и се врязват като в долнопробен екшън. Помня една от последните мисии, дето ти дават една хипер бърза кола, която се чупеше супер лесно (от един удар в общия случай) - ей това беше тегавост и адреналин.

Но в днешно време целият рейсинг жанр е много ограничен, тъй че нищо чудно, че игри като Driver няма. Преди 15, 16, 17 години доста се експериментираше в жанра, какво ли нямахме - симулатори, аркади, игри като Carmageddon, Driver - всякакви вариации. Ама днес... вятърът духа иначе, виждаме какви ли не шутъри, но при останалите жанрове не е баш така.

nightwarrior avatar
nightwarrior
23 юни 2016
Аз читав драйвинг в Ubisoft игра не съм срещал (с уговорката, че не съм играл The Crew). Във Far Cry 2/3/4 e поносимо, но толкова.
PornFlakes avatar
PornFlakes
23 юни 2016
Driver San Francisco има страхотен хеднлинг. Не ми е ясно при положение, че в ubi бачкат ветерани от Reflections & Eden, как така хендлинга на абсолютно всяка от игрите им, която включва превозни средства е толкова сакат. Е, Far Cry е изключение като се замисля.
PornFlakes avatar
PornFlakes
25 юни 2016
Поне на двойката в момента, в който колата беше на път да замине, скачах в съседната и си продължавах, докато в единицата си спомням как ме избиваше студена пот в момента в който ме погваха. По-безкруполно полицейско AI не съм срещал.
Former Gaming Glory avatar
Former Gaming Glory
28 юни 2016
Те GubiSoft са една изтъркана механика.
Включете се в дискусията
Отговор на
Регистрация
Потребителско име
Парола
Парола (отново)
Имейл