hategame logo
Destiny 2 за PC ще се забави
пуснато на 20 май 2017 от pseto
destiny 2 6
Destiny 2 за PC ще се забави, стана ясно от провелото се по-рано през седмицата голямо събитие на Activision, посветено на шутъра. Не става ясно с колко дълго – споменават се „няколко седмици“, но може и да са повече.

Засега Destiny 2 има дата на премиера единствено за PS4 и Xbox One – тя е 8 септември. Явно в опити да подсигурят добре тестван PC порт разработчиците Bungie са преценили, че е добре да го отложат.

Що се отнася до самата компютърна ревизия, то обещанията са, че тя няма да изисква особено висок клас хардуер и ще върви качествено на широк спектър машини. И тук обаче имаме единствено голи думи – не са разкрити системни изисквания на Destiny 2.

Става ясно също, че шутърът няма да е просто конзолен порт, ами ще има „смислени екстри“ за PC. И тук не е ясно за какво става дума, но едно е сигурно – оригиналното Destiny щеше да е прекалено лесно за компютри и то далеч без да взимаме предвид auto aim-а. Тъй че това е казус, по който ще е добре Bungie и Activision да се замислят.

Друг интересен факт е, че Destiny 2 ще се разпространява чрез Blizzard-ското приложение за игри за PC. Към момента то включва единствено заглавията на компанията – сред които WoW,  StarCraft II, Diablo III и Overwatch. Destiny 2 ще е първата донякъде външна игра там. Защо донякъде? Както добре знаем Activision Blizzard е една компания. Доколкото двата основни отдела имат високо ниво на независимост един от друг, то множество технологии се ползват свободно между множеството вътрешни студия в рамките на гиганта. Тъй че решението не изглежда особено шокиращо.

Всъщност по тази тема Blizzard споменават, че Destiny 2 е единствената „външна“ игра, която ще е налична в launcher-а им. Всичко друго ще си остане близардско в него.

Оригиналното Destiny така и не се появи за PC. Несъмнено е все пак, че след високата конзолна популярност на шутъра и много фенове на персоналните компютри ще му хвърлят едно око, когато е наличен за машините им.

Коментари
God avatar
God
21 май 2017
Какво едно ще му хвърлят
pseto avatar
pseto
21 май 2017
Око, ама можеше да си остане и без поправката май. Всъщност ми е интересно колко PC хора ще пробват Destiny 2, беше супер конзолен Destiny и за PC щеше да е по-скоро meh.
Включете се в дискусията
Отговор на
Регистрация
Потребителско име
Парола
Парола (отново)
Имейл