hategame logo
Едгар Давидс осъди създателите на League of Legends
пуснато на 15 август 2017 от pseto
davids
davids wowЕдгар Давидс – един от най-популярните холандски футболисти от съвсем близкото минало – е успял да осъди студиото Riot относно скин на хитовата им игра League of Legends. Става дума за изображението, което можете да видите над статията.

Иде реч за скин на Lucian, който... съвсем очевидно е вдъхновен от Давидс. Не само виждаме марковите очила на футболиста, с които той играеше през кариерата си поради глаукома, но също така прическата му, че и в комбинация с футболен екип. Очевидно Riot не са получили позволението на Давидс да ползват лика му в играта, заради което ще трябва да му платят известна сума.

Не става ясно каква е нейната стойност. Не изглежда обаче числото да е особено голямо – Riot са били осъдени да платят на Давидс процент от всички приходи, записани от продажби на въпросния скин на Lucian в Холандия. С оглед размера на пазара в страната едва ли говорим за милиони, че дори и стотици хиляди евро.

Явно обаче заведеното дело е било въпрос на принцип от Давидс. Който като нищо е бил убеден от свои адвокати да се реши на хода, понеже малко след пускането на скина през 2014 година футболистът пише в Twitter, че е благодарен на Riot. Година по-късно мнението му се променя, когато е изпратено писмо на компанията, че Давидс желае скинът да бъде изключен от League of Legends. Което не се случва – и се намесва съдът.

Иначе Riot опитват да се защитят с думите, че геймърите възприемат вида на героя със скина като „първо Lucian, после Давидс“. Но с оглед на приликите е трудно съдът да прецени друго.

Включете се в дискусията
Отговор на
Регистрация
Потребителско име
Парола
Парола (отново)
Имейл