hategame logo
Horizon: Zero Dawn и Zelda: Breath of the Wild със силни премиери
пуснато на 06 март 2017 от pseto
horizon zero dawn 11
През миналата седмица се появиха две ексклузивки в продажба и то какви – Horizon: Zero Dawn за PS4 и Zelda: Breath of the Wild за Nintendo Switch и Wii. Заглавията получиха страхотни отзиви... а очевидно са били и адски силни откъм продажби.

Традиционно в понеделник излиза класацията на Chart-Track за физическия пазар във Великобритания, а лидери са именно тези две игри – на първата позиция е Horizon: Zero Dawn. Не само това – приключението с отворен свят се превръща в най-силния дебют на PlayStation ексклузив. За целта бива задминат No Man’s Sky, който преди това можеше да се похвали с постижението (всъщност играта има и PC версия, но на конзолния фронт е налична само за PS4). Редно е да отбележим обаче, че тук иде реч за нови серии. Uncharted IV, който видяхме миналата година, имаше по-силна пазарна премиера.

Що се отнася до Nintendo, там новините също са добри. Zelda: Breath of the Wild се превръща в третата най-силно дебютирала Zelda игра – в класацията на Chart-Track, разбира се. Преди нея са Wind Waker за Gamecube и Twilight Princess за Wii. Огромната част от продажбите – 78%, са дошли от Switch. Позабравеното Wii е отговорно за другите 22%.

Още игри за Switch влизат в топ 10. Става дума за 1-2 Switch и Super Bomberman R, съответно нареждащи се на четвъртата и седма позиции. Благодарение на Switch версията си Just Dance 2017 се завръща в топ 10.

Пълният топ 10 за миналата седмица изглежда ето така:

1. Horizon: Zero Dawn
2. Zelda: Breath of the Wild
3. Grand Theft Auto V
4. 1-2 Switch
5. For Honor
6. FIFA 17
7. Super Bomberman R
8. Rocket League
9. Sniper Elite 4
10. Battlefield 1

Коментари
Изтрит потребител avatar
Изтрит потребител
06 март 2017
Изтрит коментар
undefined
pepito
06 март 2017
така е, надявам се в скоро време да стане още по-митична тройката и да успее да стигне нивото на зумба фитнес
vldir avatar
vldir
06 март 2017
Превъртях я и останах доволен.
Изтрит потребител avatar
Изтрит потребител
15 март 2017
Изтрит коментар
Включете се в дискусията
Отговор на
Регистрация
Потребителско име
Парола
Парола (отново)
Имейл