hategame logo
Игрите за Scorpio няма да вървят в ъпскейлнато 4K
пуснато на 19 септември 2016 от pseto
xbox one scorpio
PlayStation 4 Pro ще се появи през ноември, като при представянето на конзолата се говореше нон-стоп за нейната 4K поддръжка. Оказва се обаче, че почти всички игри ще са ъпскейлнати – както и мнозина всъщност предполагаха преди това. Целта на Scorpio – наследникът на Xbox One – обаче е съвсем друга.

А именно – да пуска игри в native 4K, а не ъпскейлнато.

„Правим всичко възможно да се уверим, че игрите, които ще бъдат пуснати за Scorpio ще вървят в native 4K”, казва Шанън Лофтис, която е генерален мениджър на Microsoft Studios в интервю за USA Today. Така вече имаме официално изявление... но дали направеното обещание ще бъде спазено?

Един от проблемите и на Microsoft, и на Sony за настоящото им поколение беше големите закани, които бяха отправени при представянето на Xbox One и PS4. Обещаваха се неща като 1080p и 60 кадъра в секунда... които в много редки случаи видяхме и в реалност.

От друга страна Scorpio, който очакваме в края на следващата година се очаква да има изчислителна мощ от 6 терафлопа – доста по-добре от 4.2 терафлопа на PS4. Така може би е възможно да видим и native 4K за платформата.

Коментари
Romanov avatar
Romanov
19 септември 2016
Поредния звучен шамар за Sony.
undefined
voxy
21 септември 2016
изчакай де, Sony тази година само пуснаха на същата цена ъпгрейдната малко конзола, не се знае дали догодина и те няма да излязат с 6 терафлопа
DragonSlayer avatar
DragonSlayer
21 септември 2016
Е, то конзолният цикъл ще стане по-начесто, отколкото хората си сменят видеокартата. Не че вече не е така, всъщност.
pseto avatar
pseto
19 септември 2016
Абе ще видим какво ще стане, понеже и за Xbox One обещаваха много неща Microsoft, но истината се оказа доста различна. Тъй ще да видим нещо представено, пък после да си говорим.

Също така не мога да схвана защо се говори само за тъпото 4K, каквито телевизори/монитори имат сигурно 10-20% от геймърите, ако са и толкова.

undefined
Bboy
19 септември 2016
Може да са решили че с 4к конзолите, ще ме накарат да се бръкна 2500+лв за тв.....знам ли!!!
pseto avatar
pseto
19 септември 2016
Ами аз разбирам защо Sony натискат да рекламират 4K - с надеждата да спасят от гибел почти обречената си дъщерна компания за разработка на телевизори. Ама примерно Microsoft ги боли гъза.

Мисля си, че става дума просто за "ключова думичка", която звучи яко. Нещо като 1080p/60fps, което неща бас държа на доста американци примерно не им говорят абсолютно нищо конкретно, ама звучат фешън. Но ги преекспонираха покрай PS4/Xbox One, та им трябва нещо ново, което да повтарят.

(Но нищо не се казва за кадрите в секунда този път, хихихи.)

morgoth_srs avatar
morgoth_srs
19 септември 2016
4K мониторите и телевизорите вече са доста по-достъпни. Проблемът е повече в съдържанието.
pseto avatar
pseto
19 септември 2016
За мен въпросът не е дали цените им са по-приемливи - няма как да не станат такива, а дали изобщо има смисъл. Последно като четох разликата не е особено забележима, освен ако не се долепиш прекалено близо (или нямаш супер голям телевизор). Определено ми звучи като ненужен overkill 4K при положение, че рядко се правят достатъчно впечатляващи 1080p игри. Мнението ми е, че първо трябва да се овладеят наличните технологии, после да се скача на новите. Ама... може и да греша.
igra4 avatar
igra4
19 септември 2016
Менинето ти е много точно "шефе"
nightwarrior avatar
nightwarrior
19 септември 2016
Овладяването на технологийте е спорна тема. Никога няма всички 1080р игри да са изпипани графично, все ще има такива дето ще минават по тънката лайнсна(като във всичко друго). Както и сега има такива дето се дънят и при 720р, така ще е и завбъдеще при 1080. Това не значи прогреса да спре. Дали се забелязва или не... спорове свеждащи се до лично мнение, винаги трудно се решават. Все едно да почнем да дъвчем кадрите и дали на конзолите ти докарват стабилното 60/1080р, че и на какви детайли. 1/3 от играчите на конзоли ще ти кажат, че разлика не виждат, 1/3 че виждат, но не им пука, а тази 1/3 дето и пука, ще набие пари в новите(половинки) конзоли, че да ги достигне. Естествено, че Майкрософт също като Сони обещават и разправят глупости измежду няколкото истини. Те не са осведомителна агенция или анализатор, а търговец, който(шокиращо) иска да си продаде конзолите. След като хората им се хванаха за 60фпс/1080р на ps4/xbox one, що пък да не се хванат на 4К за новите(дано те поне изпълнят старите обещания, макар че стандарта все повече се мести над 1080р, но това е друга тема). Тези, новите конзоли, вероятно ще са преломна точка в гейминга, ако се продадат добре, нови конзоли на по 2 години ще се превърнат в съвсем нормална практика, а ако не се продадат добре, може да стане изключително интересно положението на Сони и Майкрософт(макар че едните имат повече от едно кранче), въпросът е колко силно залагат на тях, ама като гледам рекламата, шума и обещанията, май е доста.
igra4 avatar
igra4
19 септември 2016
Ако ще Сони да е 720p, пак ще се продава повече. Много сме силни сме
DragonSlayer avatar
DragonSlayer
19 септември 2016
Тук няма как да не се съглася с теб. Точно този потребителски манталитет е това, което Сони/МС култивират с успех толкова години.
igra4 avatar
igra4
19 септември 2016
Харесвам PS1,PS2,PS3,PS4 има достатъчно ексклузиви всички взети заедно. PS4 стартира тромаво но и тя си има ексклузиви, btw не само ексклузивите са важни. Както и да е Сони не предават потребителите си както направиха майкрософт. Ако Сони загробят PS(което няма как да стане)както майкрософт Xbox ще ги плюя и тях. Какво като има PS4 Pro, който е смятал да си купи PS4 да си го купува, аз няма да го купя, ще си купя PS5 което ще е истински новата конзола, която ще излезе след 3-4 години
igra4 avatar
igra4
19 септември 2016
P.S само до март 2017 ще наизлязат поне 7-8 ексклузива. Много хора живеят в заблудата че PS3 има повече ексклузиви, да има но за период от 7-8 години, а не има няма 3 години. Повечето почнаха да си купуват PS3-ки 2011-12 когато се бяха натрупали ексклузивите, а сега стана обратното PS4-ката повечето хора си я купихме още на премиерата и оттам идва мученето за ексклузиви. Всичко с времето си
undefined
pepito
19 септември 2016
ексклузивите са нещо от миналото и е нормално компания като Сони дето вади хардуер от миналото и го продава като нов да използва такива термини. Така или иначе и бавно развиващите се Сони скоро ще усетят накъде вървят нещата. Микромеките не са много по-различни, но пък явно там има няколко човека със здрав разум. Ужасно съжалявам че нямам xbox360+one, вместо това се подлъгах подир Сони, сега игрите за 3 освен да си играя на фризби с дисковете друго няма какво да ги правя
PornFlakes avatar
PornFlakes
19 септември 2016
Смукач, балък такъв Psplus-a не можеш да си платиш, у фб приличаш на патладжан, коментарите ти ми докарват колики, а на него му обясняваш, че е беден, грозен и тъп.

Ще взема да ти постна игрите, на които цъкаш, че да видят всички колко си неловък. Сиромах и ретард едновременно, засрами се бе компас!

igra4 avatar
igra4
19 септември 2016
Ти нямаш нищо, щот си беден, грозен и тъп.
PornFlakes avatar
PornFlakes
19 септември 2016
Не се оправдавай, чалгар такъв
igra4 avatar
igra4
19 септември 2016
Ретро чалгата я одобрявам
igra4 avatar
igra4
19 септември 2016
Поредното недоклатено лапе. PS Plus не ми трябва към момента щото не играя мулти смешен, а и защото нямах време последните 2 месеца да играя. Ти кой си поредния трол събиращ информация за чужди хора, радвам се че се интересуваш от мен, може и на живо да се срещнем някой ден, знае ли човек, света е малък
PornFlakes avatar
PornFlakes
19 септември 2016
Става, факт
Romanov avatar
Romanov
19 септември 2016
igra4, тука са наяде на хой. Като ви разправям аз, че сте балъци и се чудите как с жълти стинки да станете геймъри.

Марш да меташ салфетки на ретро чалга, долнаж. Токсика е същата бита мисирка, дето само лае по форумите.

igra4 avatar
igra4
19 септември 2016
Тва че одобрявам, не значи че ходя Аз ходя в изискани и скъпарски заведения.
Изтрит потребител avatar
Изтрит потребител
19 септември 2016
Изтрит коментар
Romanov avatar
Romanov
19 септември 2016
"Гюрлата" откога е скъпарско заведение
Изтрит потребител avatar
Изтрит потребител
19 септември 2016
Изтрит коментар
Romanov avatar
Romanov
19 септември 2016
Хах, балък, това е едно от най-яките приложения. Второто ми геймърско РС (което пак е по-скъпо от конзолата ти) съм го вързал към HDTV-то, тъй че въпросното приложение е супер полезно ако не искаш да държим мишки и клавиатури около теб.

П.С. Конзоладжия се става като нямаш пари за The Real #PCMASTERRACE Deal и се чудиш как с няколко еврака да станеш геймър. Ти отлично пасваш на този профил. Ама понеже си упорит ще ти споделя, че на мен, РС геймъра, само контролерите ми струват повече от PS4-ката ти

Изтрит потребител avatar
Изтрит потребител
19 септември 2016
Изтрит коментар
igra4 avatar
igra4
19 септември 2016
Ей аспаруховски мангал ти знаеш ли изобщо къде се намира центъра във Варна
Romanov avatar
Romanov
19 септември 2016
Не изпитвам нужда да се меря с когото и да било, ако смяташ че си такъв, понеже нон-стоп киснеш в Steam - ок, така да бъде. Сега отивай на Пунта Кана при Играча, може да изкараш една 50-тарка тая вечер от обиране на чаши от масите. Все пак PS4 Pro идва скоро, ти като най-велик от великите играчи не можем да не си го вземеш day 1.
undefined
pepito
20 септември 2016
гадно е когато не се окажеш прав нали играчке? но ограничен индивид като тебе може само да обижда. На някой им липсват първите 7 години, ти обаче си неописуемо тежък случай
DM26 avatar
DM26
19 септември 2016
Няма да се учудя да видим PS5 в края на 2018-та. Едва ли Сони ще оставят на M$ да имат най- мощната конзола... http://gametransfers.com/ps5-could-arrive-in-second-half-of-2018-according-to-analyst/
Може би PS4 Pro ще е само за пълнеж. Project Scorpio не вярвам да е способен на native 4K. 6 терафлопа е малко по- добре от RX 480, което пак не е достатъчно. Дори Titan X Pascal се задъхва при 4К. Ако има добри продажби май наистина ще стане като при смартфоните- всяка година нова конзола.
nightwarrior avatar
nightwarrior
19 септември 2016
Естеството на игрите няма да позволи всяка година, но на по 2-3 години, нищо чудно
pseto avatar
pseto
19 септември 2016
Мдам, 2-3 години звучи по-резонно, понеже за толкова време се прави един AAA. Макар че едно време отнемаше повече, но модерните реалности в индустрията са доста по-различни...

...но пък като се замисля за разлика от преди сега нищо не пречи нещо да се портне и към по-нов хардуер. Все пак всичко се разработва на PC поначало, после се правят компромисите според конзолния хардуер. Който има същата архитектура като PC. Тоест ако основното количество съдържание е готово, то не пречи за половин година или нещо такова да се портне играта и към по-нов хардуер. Не бих изключил нови конзоли и през 2 години... ако, естествено, Scorpio и PS4 Pro са успешни.


П.С. Иначе дали Scorpio може да подкара 4K - може и да може, въпросът е, че в момента се съмнявам, че много разработчици се стараят да оптимизират изцяло игрите си за 4K. Тази разделителна способност е нещо тип "ти си хардуерен маниак, знаем, че си дал луди пари за конфигурация, вероятно имаш няколко видеокарти в SLI/Crossfire, изпържил си всичко, което може да се изпържи, ние тука ти даваме фешън бенмчарк да си гледаш кадрите на 4K, щото сме почти сигурни, че няма да играеш една игра повече от 3-4 часа, колкото да видиш дали ще ти върви идеално". Всъщност чак сега синтезирано написах какво за мен е 4K.

Charcharo avatar
Charcharo
19 септември 2016
4K не е толкова скъпо ако си готов да си играеш са настройките. Аз съм готова за това, мога 4K, High vs Ultra е малка разлика в 95% от случаите освен с текстурите.
igra4 avatar
igra4
19 септември 2016
Готова ли сте госпожичке
Charcharo avatar
Charcharo
19 септември 2016
Гадно е като няма едит бутон за дълго а си зле с клавиатурата. Но да, готов съм за 4К, макар и да си мисля, че 1440P е по-добра идея.

Уви съм със старият монитор таратайка...

Romanov avatar
Romanov
19 септември 2016
4К не е кой знае какво, истината е в 21:9 ultrawide мониторите. След като заиграете на такъв, няма да искате да чуете повече за 4К 16:9.
pseto avatar
pseto
20 септември 2016
И на мен ми се струва по-логично да си взема wide монитор, отколкото такъв в 4K. Ще мине известно време, докато я приема тази резолюция за нещо повече от overkill. Особено пък ако се правят куп компромиси във визуалния аспект, само и само да бъде постигана.
undefined
pepito
19 септември 2016
4к/60 е вече напълно възможно с нвидиа 1080 модела,стига да ви се дават 1800 лева за видео и още поне толкова за монитор/тв
Charcharo avatar
Charcharo
19 септември 2016
4K Ултра? Едвам едва с OCed Titan XP и то ако си готов за падания. С 1080 не.

4К конзолни + настройки? Това не е трудно вече

undefined
pepito
20 септември 2016
доколкото знам 1080 е по-мощна от титана, чакаме скоро нов титан, въпроса е че го видях на живо, 4к 60 на кас настройки на Doom, верно отвреме навреме пада до 50 но като цяло доста добре се държеше, почти стабилни 60 фпс на макс настройки
Charcharo avatar
Charcharo
20 септември 2016
Titan X Pascal е по-мощен от GTX 1080.

Вече ИЗЛЕЗЕ Титана, който чакаш. Аз за него говоря просто името е същото защото Nvidia се научават как да слагат тъпи имена от AMD...

undefined
pepito
20 септември 2016
е незнаех че е излезнал отивам да си купя 2
Charcharo avatar
Charcharo
20 септември 2016
Късмет с това. Още по-скъпа е лол...
1080 Ti или AMD Vega ще са по-добри покупки от това чудо.
undefined
pepito
20 септември 2016
шегувам се естествено, повече от 6-700 лв за видеокарта не е оправдано днес, да не кажа че е безсмислено, особено ако не играеш в 4к. Имам чувството че производителите взеха много да злоупотребяват с потребителите, избора е или смешна измъчена конзолка или скъпа видеокарта, което не е кой знае какъв избор всъщност, затова и търсенето е толкова голямо и затова и амд и нвидиа злоупотребяват
Включете се в дискусията
Отговор на
Регистрация
Потребителско име
Парола
Парола (отново)
Имейл