архиви

Китайци правят нагъл клонинг на World of Tanks, оплакват се

написана от pseto на 10 май 2013

project tanksПопулярната с играта си World of Tanks компания Wargaming.net ще съди две китайски гейм студия до дупка. Чудите се за какво става дума? Нагъл клонинг на горепосочената MMO игра, който може да се разцъка във Facebook.

Копието е дело на компаниите Changyou и Gamease, като носи названието Project Tank. Най-интересното е, че става дума… за браузър игра! Която обаче притежава страхотна графика, реализирана чрез Unity енджина!

Определено можем да похвалим Changyou и Gamease за визуалния аспект. На чието качество можете да се насладите от клипчето под статията. Само дето… Project Tank е копие 1:1 на World of Tanks. Абсолютно всички елементи като дизайн, ъпгрейди за танковете и прочее е крадено директно. Единствено някои от нивата в Project Tank са различни.

Естествено, Wargaming.net не са щастливи от този клонинг. Те посочват, че кражбата е стигнала дотам, че в Project Tank са били вкарани напълно измислените и създадени за World of Tanks бойни машини. В крайна сметка, те завеждат съдебно дело срещу Changyou и Gamease.

Очакванията на Wargaming.net са не просто Project Tank да преустанови съществуването си, но и да бъдат изплатени компенсации за нереализирани ползи.

Всъщност, Facebook версията на клонинга сякаш е загинала вече. В социалната мрежа можем да се насладим на сълзиво съобщение как Wargaming.net „малтретирали“ горките немощни китайски компании, което било „шокиращо“ за тях.

Естествено, не виждам начин създателите на World of Tanks да получат някаква компенсация. Да осъдиш базирана в Китай компания за краден дизайн… никакъв шибан начин!

Освен това, Project Tank вероятно ще продължи да се разпространява из разни сайтове, вероятно китайски. Но пък със сигурност загубата на един титаничен пазар като Facebook ще е фатална.

Абе, няма какво да ги съжаляваме китайците – хем си крадат нагло, хем се оплакват след това. Едва ли някой се учудва после, че са водеща световна сила.

Още по темата

Сървърите на World of Tanks хакнати
Стриймър починал по време на 22-часов маратон
World of Tanks със сингъл кампания


Включи се в дискусията

Коментирай като госткоментари