hategame logo
Космическият симулатор Star Citizen събира над 10 милиона долара
пуснато на 25 юни 2013 от pseto
star citizen
Липсва ли ви жанрът на космическите симулатори, в които просто си летите из космоса и изпълнявате всякакви мисии според това как се чувствате – търговия, ловене на разбойници и прочее? В интерес на истината, аз съм прекарал най-много часове пред една игра от жанра – Freelancer. Но с кеф бих разцъкал нещо такова отново.

Изглежда има предостатъчно хора, които очакват възраждане на космическите симулатори. Тъй като проектът Star Citizen вече е събрал над 10 милиона долара. И средствата продължават да текат! Така към момента, това се превръща в най-големия проект, спонсориран от обикновените, неутрални геймъри!

А при всички положения, 10 милиона долара не е сума, която може да бъде подценена. Напротив, би трябвало да е достатъчна за сравнително голяма (и надявам се добра) игра.

Хубавото е, че и тук имаме човек, добре запознат с космическите симулатори – Крис Робъртс. Той е бил главен дизайнер на добре известни игри като Wing Commander, Starlancer и дълго време – Freelancer. Така можем да се надяваме, че пичът все още има вдъхновение да прави яки неща.

Иначе, Star Citizen ще е космическо MMO от типа на Guild Wars – купува се един път и след това няма месечни такси. Ако всичко се развие по план, играта ще се появи на пазара в края на 2014 година. Което не е толкова далеч в бъдещето. А като прибавим факта, че се очаква Star Citizen да използва CryEngine 3… то нещата изглеждат доста обнадеждаващо.

Коментари
undefined
Ивайло Йосифов
26 юни 2013
Freelancer е велика игра! Аз съм я превъртал поне 6 пъти, дори и със часовете прекарани след края на играта. Надявам се и тази да е такава
undefined
pseto
26 юни 2013
"Не ги правят като едно време игрите", само това мога да кажа за такива заглавия като Freelancer. Дано наистина разработката протече без проблеми... очевидно е, че Star Citizen вече има едно от най-важните неща за една игра - сериозно количество фенове. Които даже са гласували с портфейла си, за да я направят реалност.
Включете се в дискусията
Отговор на
Регистрация
Потребителско име
Парола
Парола (отново)
Имейл