hategame logo
Марадона вече е посланик на PES серията
пуснато на 07 май 2017 от pseto
maradona pes 2017
Съвсем наскоро Диего Марадона обвини Konami, че са използвали неправомерно лика му в Pro Evolution Soccer 2017. Аржентинецът, известен като един от най-добрите футболисти изобщо също се закани, че ще съди японската компания.

Е, ситуацията е била разрешена доста бързо. Не само Марадона е получил необявена сума от Konami за времето, в което лика му е бил ползван в PES 2017, но е било сключено и споразумение с него да се превърне в посланик на футболната серия до 2020 година.

Лично Такеюки Кубо, президент на дигиталната дивизия в рамките на японската компания, е пропътувал до Аржентина, за да оправи положението. И очевидно ще виждаме още от отдавна пенсионирания Марадона в Pro Evolution Soccer.

Макар че реално можем да се запитаме – дали това е един от ролевите модели във футбола? Марадона е известен с куп скандални ситуации – и във футболните си години, и след това. От своя страна Konami далеч не са от най-харесваните компании в момента, особено след като изритаха Хидео Коджима по скандален начин в края на 2015-а.

Но пък кой ли знае – сделката може да доведе до добри резултати?

Включете се в дискусията
Отговор на
Регистрация
Потребителско име
Парола
Парола (отново)
Имейл