hategame logo
Mario за смартфони щял да разруши бизнес модела на Nintendo
пуснато на 02 ноември 2013 от pseto
super mario bros
Nintendo няма намерение да пусне който и да е водещ свой франчайз за смартфони и таблети, понеже това щяло да навреди на основния им бизнес. В това число влиза не само Mario, но и Zelda, Pokemon, Donkey Kong и др. Откровението идва от Реджи Филс-Ейм, шефът на японците за Северна и Южна Америка.

„Когато даден потребител иска да играе Mario, Zelda, Pokemon или нещо друго, трябва да си купи и нашия хардуер за тази цел. Това успява да запази цялостния ни финансов модел“, казва Филс-Ейм пред изданието CNET.

Все пак, Nintendo не игнорират сектора на смартфоните и таблетите. Който е несъмнено най-бързо развиващият се пазарен сегмент в последните години.

„Постоянно мислим за мобилните устройства – как да предложим част от съдържанието си на тях, но да накараме геймърите да се върнат към нашата хардуерна среда“, казва Филс-Ейм, без да разкрива какво точно се обмисля в Nintendo.

Поне на мен ми се струва, че настоящият финансов модел на японската компания рано или късно ще се прекатури. Макар и портативният 3DS да се продава добре, същото не важи за Wii U. Много хора предпочитат чисто и просто да не играят Mario, Zelda и т.н., вместо да дават немалки пари за конзола, на която да цъкат единствено тези заглавия.

Включете се в дискусията
Отговор на
Регистрация
Потребителско име
Парола
Парола (отново)
Имейл