hategame logo
Microsoft продължават да ни уверяват: Разликите между PS4 и Xbox One са минимални
пуснато на 25 януари 2014 от pseto
ps4 xbox one 1
Наскоро се появи слух, който и беше почти потвърден официално – Tomb Raider за новото конзолно поколение ще върви по-добре на PlayStation 4, отколкото на Xbox One. Макар и резолюцията в двата случая да е 1080p, то за платформата на Sony ще е наличен фреймрейт от почти постоянни 60 кадъра. Докато при Xbox One ще са между 30 и 45 кадъра в секунда.

Какво мислите е обяснението на Microsoft относно всичко това? „Разликите между двете конзоли са съвсем минимални“.

„Вярвам в това, което казвам. Разликите в хардуера между Xbox One и PlayStation 4 не са толкова сериозни. Казвам това, понеже имам информация зад сцената... знам повече, отколкото мнозинството хора”, казва Албърт Пенело, директор на продуктовото планиране в Microsoft.

Той твърди, че производителността на Xbox One и PlayStation 4 не се различава особено, но пък новото конзолно поколение е дебютирало прекалено скоро и заради това разработчиците не са овладели изцяло хардуера.

Което може и да е истина, честно казано.  Но това едва ли има значение – геймърите се интересуват от крайния резултат. А именно – коя от двете конзоли предлага по-красива графика за по-малко пари. Засега PlayStation 4 печели и в двете направления... а Microsoft е добре да се активизират и да покажат нагледно, че Xbox One е равносилен на конкуренцията. Тъй като всеки може да хвърля празни думи в пространството – мнозина се интересуват от фактите.

Коментари
undefined
Rosniak
25 януари 2014
И по-качествени ексклузиви, щото се пак за игра ги купуват хордата, а не за да гледат телевизия, нали ?
undefined
Rosniak
25 януари 2014
хората*
undefined
Former Gaming Glory
26 януари 2014
Бе ако питаш мене са си чиста хорда
Също така не мисля, че трябва да свикват на хардуера разработчиците, тъй като няма нищо иновативно в него, че даже е назад с материяла ако трябва да сме честни.
Според мен поредното извадено от гъза на MS обяснение, както е в 99.9% от случаите.
Личи си че се огомниха и няма да са особено впечатляващи, тяхната кутия за кабелна телевиция, както казах преди е посредствен кашон пълен със сенчести и мошенгииски врътки на MS. Няма нищо "next-gen" в която и да е от конзолите.
За WiiU ми е прекалено жал да говоря, съжалявам ги надувковците от Nintedno... NAAAHH
undefined
pseto
26 януари 2014
Те само говорят за ексклузиви Microsoft, ама не виждам да представят каквото и да е. Но за сметка на това ни говорят за телевизии и ала-бала.

Като цяло е най-интересно какво ще представлява Quantum Break. Виждам два варианта - или да е нещо наистина размазващо, или да бъде внушителен провал...

undefined
Former Gaming Glory
27 януари 2014
Мене ми изглежда по малко от двете. Геймплея, от това което съм виждал изглежда зарибяващо, напомня много на старият Max Payne. От друга страна, тая простотия с разните сериалски-like, cut сцени нещо не ме кефи като идея.
Защо просто не оствят да играем проклетата игра? Достатъчни са ми "игрите" Heavy Rain и другата там с оная...
undefined
pseto
27 януари 2014
И на мен ми звучи като прекалено голям риск интегрирането на сериала, ама кой ли знае, може и да проработи. Ако не го пробва някой, няма как да знаем дали ще се получат нещата.
undefined
fElder
27 януари 2014
То дори на Ghosts ''ultra next-gen'' двигателя изглежда ултра на PS4 сравнение с на Xbox One..
undefined
pseto
27 януари 2014
Дам, PS4 засега печели в графиката, а Microsoft редят като стринки и търсят оправдания. Ама туйто - не става да си отделиш немалка част от рама - 3 GB, както твърдяха някакви слухове - за да могат да ти вървят разни там приложения за гледане на телевизия и други bloatware-и (поне от гледна точка на геймърите)... и да очакваш конкуренция със Sony.

Отделен въпрос е, че и сега PC => all, когато дори няма някакви ексклузивки, които да привлекат внимание.

undefined
fElder
27 януари 2014
CS:GO , Bf4, PAYDAY 2.. това са игри забравени от конзолните геймъри и са почти като ексклузивки за PC, да не говорим, че и 3-те игри мачкат и непрекъснато има нещо ново около PC, докато конзолните им версии гният в забрава..
Включете се в дискусията
Отговор на
Регистрация
Потребителско име
Парола
Парола (отново)
Имейл