hategame logo
Microsoft сваля още цената на Xbox One
пуснато на 27 октомври 2014 от pseto
xbox one usa
Цената на Xbox One временно ще бъде намалена още по-сериозно, става ясно от изявление на Microsoft. От 2 ноември тази година до 3 януари 2015-та гейм платформата ще струва само 350 долара във варианта си без камерка Kinect.

Така Microsoft сериозно подбива PlayStation 4, който струва 400 долара. Решението на софтуерният гигант да намали цената обаче може да се приеме и като слабост.

Миналата седмица например бяха обявени финансовите резултати на Microsoft за последните три месеца, от които стана ясно, че Xbox360 и Xbox One заедно са доставили (не продали) само 2.4 милиона бройки за периода. Това определено не е високо число и е нужна реакция от страна на компанията.

Периодът, в който е налична промоцията също не е случаен. Не единствено заради празниците около Коледа и Нова година, но и Черният петък в Щатите. Знаете за какво става дума – онази шопинг истерия след Деня на благотворителността, при която цените биват намалявани, а ежегодно умират и хора в магазините... предимно стъпкани в масови мелета.

Офертата обаче не важи за Европа, където евтиният Xbox One ще струва традиционните 400 евро. Когато настъпи 3 януари 2015 година пък и цената в САЩ ще се нормализира до 400 долара.

Коментари
Nreth avatar
Nreth
28 октомври 2014
Все пак идва и Call of Duty.
pseto avatar
pseto
28 октомври 2014
Идва, идва... а в USA си е друго CoD + Xbox... нещо като бекон и яйца (която закуска винаги ми е била интересна, аз ако го изям това сигурно ще ми се завие свят от всичките мазнини и холестерол, ама айде).
Включете се в дискусията
Отговор на
Регистрация
Потребителско име
Парола
Парола (отново)
Имейл