hategame logo
Nintendo крият новата си конзола... заради страх от клонинги
пуснато на 29 юни 2016 от pseto
shigeru miamoto

Вече знаем, че NX – новата конзола на Nintendo – ще се появи в продажба през март 2017 година. Но защо японците крият така усилено творението си? До момента не знаем... фактически нищо за него. Нито е показван дизайна, нито пък са обявявани функционалностите. При положение, че говорим за джаджа, която ще се появи в продажба след 9 месеца... това определено е странно.

Оказва се обаче, че Nintendo умишлено крият NX заради страх от клонинги. Именно това разкрива Шигеру Миамото – една от водещите личности в компанията и създател на култови серии като Mario, Zelda и много други.

Така очевидно NX има достатъчно иновации, които да променят гейминга. И да накарат конкуренцията на Nintendo да ги копира – поне според Миамото. За да избегне това компанията пази NX в дълбока тайна. Което намеква, че е възможно конзолата да бъде представена и чак догодина – малко преди пазарната си премиера.

Ще е интересно да видим какво има да предложи Nintendo. Особено и при положение, че 2017-та се очаква да е голяма за конзолния гейминг. През нея със сигурност ще видим в продажба Scorpio – наследникът на Xbox One. Същото важи и за Neo – подобреният вариант на PlayStation 4, който обаче може да се появи и още в рамките на настоящата година.

Коментари
sauron93 avatar
sauron93
29 юни 2016
Аз отдавна има нещо на което немога да намеря отговор и това е защо нинтендо не изкарва конкурент на пс и бокса а изкарва някакви конзолки за зелда и марио игри . Незнам пари ли нямат , желание ли ?
undefined
Zmo
29 юни 2016
Според мен много точно се ориентират. PS и Xbox отдавна са превзели тази ниша.
pseto avatar
pseto
29 юни 2016
Пари имат предостатъчно да правят каквото си искат. Дори и фактически като нямат "истинска" конзола, както е сега са на печалба всяка година и общо взето положението не е лошо. Имаха една криза за година и това беше. Кой знае какви финансови резерви имат от времената на Wii U - вероятно внушителни.

Просто се управлява по този начин компанията, който е... бих казал необясним. Wii беше касов хит, но си беше one hit wonder, сега сигурната игра не е да се пробва нещо подобно - което едва ли ще се получи втори път - ами да се правят нормални конзоли. Ама какви ги мислят Nintendo... ходи гадай. Предполагам, че в някои случаи управлението на компания може да стане прекалено възрастно, за да не вижда реалностите...

@vldir - никой не знае. Нищо не беше дори намекнато. Само че конзолата "няма да е наследник на Wii и Wii U", което горе-долу нищо не значи.

vldir avatar
vldir
29 юни 2016
На тва нинтендо само някакви аркадни игрици ли може да се играе?
vanmx avatar
vanmx
30 юни 2016
Според мен щом се притесняват от клонинги, това не означава че готвят нещо революционно, ами напротив - нещо просто, с масово достъпен хардуер и съответно лесно за клониране. Така беше с 8 и 16 битовите конзоли, които и до днес се "клонират". Така е и със смартфоните и таблетите. Даже смятам че въпросното NX ще е с някъв такъв стандартен ARM хардуер, като на стандартните Android устройства. Това хем обяснява страховете от клонинги, хем е евтино и слабо - в духът на нинтендо конзолите от последните 10 години
Включете се в дискусията
Отговор на
Регистрация
Потребителско име
Парола
Парола (отново)
Имейл