hategame logo
Nintendo обяви нова конзола
пуснато на 17 март 2015 от pseto
Latest Electronic Games Debut At E3 Expo
Nintendo най-накрая потвърди официално, че разработва нова конзола. Устройството носи кодовото название NX, като засега за джаджата не знаем абсолютно нищо. За първи път обаче японците в прав текст разкриват, че готвят наследник на Wii U.

„Като доказателство за това, че Nintendo има силен ентусиазъм при гейм конзолите, ние потвърждаваме, че подготвяме следващо поколение устройство с чисто нова концепция под кодовото название NX. Прекалено рано е да говорим за детайли относно проекта, но се надяваме да споделим повече следващата година“, твърди прессъобщение.

Най-интересното нещо в него е разкритието, че NX ще има чисто нова концепция. Това явно служи като намек, че конзолата няма да продължи линията на Wii и Wii U. Дали не ни чака устройство, насочено към хардкор геймърите, което да се конкурира директно с PlayStation 4 и Xbox One?

В момента всичко е в сферата на догадките. А при положение, че новини за NX ще научим най-рано догодина, то ще има много време за спекулации.

И все пак – очевидно Nintendo са видели, че с Wii U изпадат в ирелевантност и са се решили на промяна. Но дали няма да е прекалено късно дори и за този гигант да се изправи отново срещу набралите сериозна скорост Sony и Microsoft?

Коментари
Zipy avatar
Zipy
17 март 2015
Новината е фейк, дори да се разработва нова конзола няма да бъде обявено просто така. Голяма грешка би било да пуснат конзола като PS4 И Xbox 1, след като изляха хитовете си по U-то.
Zipy avatar
Zipy
17 март 2015
ОК не е фейк
Nreth avatar
Nreth
17 март 2015
Те сега работят по новите хитове.
pseto avatar
pseto
17 март 2015
Не е, обичам да намирам новините от достоверните западни медии. Иначе от японци можеш да очакваш всичко, специално Nintendo. Често обявяват важни неща просто така, между другото. Докато американците ако отидат до кенефа правят пресконференция.

Но според мен няма нищо нелогично. Nintendo не могат да се борят сами със Sony и Microsoft. Трябва да спечелиш външните разработчици. В момента те си правят своите игри - явно достатъчно добри - но по 3-4 на година. За PS4 / Xbox One излизат куп игри от всякакви жанрове - вероятно стотици годишно. И трябва да играят по свирката на модата. За мен Wii U винаги е бил самоубийство - пуснаха година преди PS4 / Xbox One хардуер, който е на нивото на PS3 и Xbox360 по производителност. Колкото и да са добри някои от игрите... това е самоубийство.

За мен правилната тактика е Nintendo да пусне конзола, която да е минимум производителна колкото PS4 / Xbox One, по възможност по-добра (печелят се допълнителни точки), пак трябва да е с x86 архитектура и без изгъзици. Демек да влязат с мускулите в борбата.

Нищо не пречи да си правят своите игри отново, които ще са допълнителен плюс, но идеята ми е, че няма как да се уповават само на тях... без външни разработчици са за никъде. Стига само да включват NX в сметката за мултиплаформени игри - това пак ще е достатъчно Nintendo да се върне с пълна сила.

Former Gaming Shithole avatar
Пабло Ескобар
17 март 2015
Wii U е най слабата конзола сравнение със PS4 и Xbox One.
Zipy avatar
Zipy
18 март 2015
Не Пабло, не е Wii U е конзола, другите 2 са wanna be бюджетни ПиСи-та с слаби екслузиви и един куп ремейкове и ремастъри.
По-темата, не се знае това какво ще е може да е някой глупав VR, ноже да е нова хендхелд конзола, може и да е наследник на U-то, но няма да се появи скоро.
Включете се в дискусията
Отговор на
Регистрация
Потребителско име
Парола
Парола (отново)
Имейл