hategame logo
Nintendo с Game Boy емулатор за мобилни телефони?
пуснато на 30 ноември 2014 от pseto
gameboy advance
Nintendo много пъти са казвали в прав текст, че няма никога да видим Super Mario и други подобни игри за мобилни телефони. Възможно е обаче японският гигант да наруши своето обещание... по доста завоалиран начин.

А именно – предлагайки емулатор, който да пуска Game Boy игри за смартфони и други мобилни устройства. Именно такъв патент е бил заведен по-рано тази година от Nintendo.

В него се описва софтуер, емулиращ Game Boy, Game Boy Advance и Game Boy Color за смартфони, други мобилни устройства като таблети и дори... дисплеи в задната част на седалките в самолети и други превозни средства.

Разбира се, в случая говорим единствено за патент и не е ясно дали скоро ще видим приложение, емулиращо Game Boy в магазините на Android и iOS. Но сякаш всичко е въпрос на време – в днешно време смартфони и таблети се продават с огромни темпове. А компании в криза като Nintendo могат само да спечелят, ако се възползват от това.

Коментари
Nreth avatar
Nreth
30 ноември 2014
Е то май вече има много емулатори(при това безплатни).
pseto avatar
pseto
30 ноември 2014
То въпросът е доколко са легални... макар че при емулаторите ромовете са нелегални в общия случай, не самият софтуер, който ги пуска. А при Nintendo всичко ще си е официално и съответно ще струва съответните $$$, които да идат при Nintendo.
undefined
ilofcocktails
30 ноември 2014
Тая песен вече 5 години я слушам.
Включете се в дискусията
Отговор на
Регистрация
Потребителско име
Парола
Парола (отново)
Имейл