hategame logo
Nintendo търси архитекти за нова конзола
пуснато на 23 октомври 2014 от pseto
wii uu

Wii U е в голяма криза. Едва ли може да се спори относно този факт. Всъщност трудно е да не окачествим конзолата на Nintendo като тотален провал. Появила се само година преди PlayStation 4 и Xbox One,платформата беше малко по-мощна от предшествениците на тези две гейм устройства. Но имаше игрите на Wii. И напълно очаквано изпадна в маргиналност и доведе Nintendo до големи загуби.

Не е изненадващо обаче, че японците вече обмислят нова платформа и това е донякъде потвърдено официално. В няколко сайта за работа Nintendo са посочили, че търсят главен графичен архитект. За тази позиция е подходящ човек, който да създаде стратегиите и съблюдава цялостната разработка на нов продукт.

Почти сигурно говорим за нова конзола. А пък позицията главен графичен архитект сякаш изглежда като ръководната длъжност.

Ако можем да направим сравнение с Microsoft – през март 2011 година бяха забелязани подобни обяви за работа, търсещи хардуерен архитект. Отне 2 години след това, за да видим Xbox One в продажба.

В крайна сметка е почти сигурно – Nintendo работи по новата си конзола. Но дали тя най-накрая ще има мощен хардуер? И най-вече... кога ще се появи в продажба? Понеже японският гигант няма много време за губене.

Коментари
Nreth avatar
Nreth
23 октомври 2014
Сетиха се...
pseto avatar
pseto
23 октомври 2014
Сега да бързат, преди съвсем да ги забравят... макар че ако фейлнат и с новата си конзола, то нищо хубаво не ги очаква в бъдеще...
undefined
Former Gaming Glory
23 октомври 2014
Ха, дано тоя път не вкарат пак няк'ви простотии с таблети...
pseto avatar
pseto
23 октомври 2014
То таблетът си беше някакво позьорско недоносче... вместо да се опитат да представят някакъв як джойстик с новости, които могат да помогнат на геймплея, те нашиха... грозен таблет. Ама се надявам да са си взели урок, макар че японците почти винаги ме съмняват в способността си да си преглътнат гордостта и да признаят, че са се осрали. Имам чувството, че от Nintendo наистина не вярват, че Wii U е тотален фейл и мъртва при раждането си конзола...
Включете се в дискусията
Отговор на
Регистрация
Потребителско име
Парола
Парола (отново)
Имейл