hategame logo
Новата конзола на Nintendo NX е две устройства в едно?
пуснато на 16 октомври 2015 от pseto
nintendo nx 1

Nintendo вече обяви в прав текст, че разработва нова конзола – засега известна единствено с кодовото си название NX. Доколкото японците мълчат по темата, то вече изтекоха информации в интернет за новото им гейм устройство. И те звучат... интересно.

Според източници, цитирани от престижното издание Wall Street Journal, Nintendo NX ще е две устройства в едно. Очевидно ще е налична стандартна конзола, подобна на PS4 и Xbox One, но любопитната част е контролерът. Който всъщност ще бъде самостоятелна портативна гейм платформа, която ще можете да използвате и извън дома си!

Тоест за разлика от Wii U, чийто контролер имаше тъч дисплей в средата, но не можеше да функционира автономно, то е възможно при NX ситуацията да е различна. Което означава, че Nintendo може би планира да обедини портативния си 3DS и стационарния Wii U в една-единствена джаджа.

Слуховете твърдят също, че хардуерът на NX ще бъде достатъчно добър, за да се мери конзолата с Xbox One и PlayStation 4. Споменава се използването на „водещи днес чипове", но не се разяснява нещо повече. Не е известно също каква производителност ще има портативният контролер.

Спекулациите добавят още, че Nintendo вече са започнали да раздават бройки на разработчици, за да започне създаването на игри за NX. Или с други думи ако това е истина, то конзолата може би се готви за скорошен дебют. В края на 2016 година може би?

В момента обаче има и куп въпросителни. Колкото и престижен източник да е Wall Street Journal, слуховете си остават слухове. А и освен всичко друго – как ще бъдат реализирани две платформи в едно? Едва ли ще е възможно да играем същата игра, която е налична за „основния“ хардуер на NX и на самостоятелния контролер. Може би се планира някакъв начин за скалиране на гейм заглавията, за да вървят и на двата компонента? Или пък ще имаме отделни аспекти от дадена игра, които да са налични само на мобилното устройство, които да са по-леки откъм изисквания?

Въпросите, които можем да зададем са много. Едно е сигурно обаче – Nintendo има силна нужда да представи конзола, която да се изправи лице в лице с предложенията на Sony и Microsoft. Дали това ще е NX?

Включете се в дискусията
Отговор на
Регистрация
Потребителско име
Парола
Парола (отново)
Имейл