hategame logo
PES 2017 излиза през септември, по-евтин е за PC и старите конзоли
пуснато на 06 юли 2016 от pseto
pes 2017 6
Pro Evolution Soccer 2017 се сдоби с дата на дебют. Тя е 15 септември в Европа, обявява Konami. Така футболното заглавие на японците ще изпревари основния си конкурент FIFA 17 с около две седмици. Отрочето на EA очакваме на 29 септември на нашия континент.

Освен датата на премиера научаваме и нещо доста интересно. А именно – играта ще струва 40 евро за PC, Xbox360 и PlayStation 3. Що се отнася до ревизията за PS4 и Xbox One, тя ще може да се купи срещу 60 евро.

Ако става дума за предходното конзолно поколение намалената цена не е изненадваща. Но е любопитно защо е занижена за PC. Дали и тази година ревизията за компютри на PES няма да е порт от Xbox360 и PS3, а не от Xbox One и PlayStation 4, както беше в миналата година?

Една от основните критики към играта беше именно ужасната графика и някои липсващи екстри, налични в новите конзоли. От Konami така и не дадоха официално обяснение какъв е бил проблемът за PC да се портнат версиите за PS4 и Xbox One. Намалената цена на Pro Evolution Soccer 2017 обаче почти недвусмислено намеква, че и тази година ще се развие подобен сценарий.

Коментари
LethianDream avatar
LethianDream
06 юли 2016
С кое точно ще смачка фифата? Обоснови се, защото от години наред е видно, че ПЕСа е далеч от стандартите за стабилна футболна симулация. Фифата е адски зарибяваща, въпреки че всичките ресурси отиват за разработка на престъпния UT режим. А в новата фифа ще има и сингъл кампания, да не говорим, че вероятно ще развият и женските турнири. В Пес-а кога ще видим женски? Кога ще видим въобще развитие и нормално AI на играчите и вратарите? Никак не ми дреме, че примерно вместо на "Жозе Алваладе"(стадиона на Спортинг Лисабон) ще играя на генеричния Валдщадион във фифата, хич не ми пука за това, стига геймплея да е на ниво
pseto avatar
pseto
07 юли 2016
Да, реално PES не ти "нагласява" мачовете както криминалната FIFA. И да, нещото, което ме подлудява и мен е да знам, че не съм загубил заради собствената си некадърност. Нали винаги човек като е леко афектиран обвинява играта, но примерно ако играеш StarCraft и видиш повторението - с него не можеш да спориш, все си се осрал някъде, никой не ти е виновен. Във FIFA всички футболисти спират и толкоз. Ей оня ден покрай европейското пак ме хвана крастата да поиграя, сега не може само футбол да струи отвсякъде и да не ми се прииграе FIFA. Още първия мач гледам защитниците ми - забити като пирони, дефанзивните ми халфове пак забити като пирони и някакъв галфон си минава на парад през тях. Сменям напред, назад, дефазивно, офанзивно, преса - няма мърдане, братче, едно и също. Направо изключих конзолата и това беше.


В PES обаче трябва да променят задължително няколко неща към по-добро:
-вратарите ясно;
-пасовете ДА НЕ МИНАВАТ ПРЕЗ КРАКАТА НА ФУТБОЛИСТИТЕ... леле как ме подлудява това, някой прави очевидно грешен пас, а моят защитник просто не може да го пресече... тоя проблем го има от години;
-с дрибъла пак същото, някой да ти мине през цялата защита с натискане на спринт без нищо...

Тези неща да тръгнат към по-добро със сигурност настоящата година ще играя много повече PES от FIFA...

nightwarrior avatar
nightwarrior
07 юли 2016
pse, пробвал ли си ф2п версията на поаледният ПЕС. Мен демото на последния ме отказа от него, но покрай едни приятели почнах безплатната и като че ли е по-добре(геймплейно, визуално още е зле). Далеч е от идеалното, но тези проблеми със защитата ги нямам.
undefined
asd
06 юли 2016
@Псе не искам да се заяждам като посочвам коя игра е по добра.Всеки си има мнение,но аз като фифа фен не мога да не и цапна една критика за последните 2 издания с която изродиха тая игра до такава степен,че отказаха дори и фенове като мен.За пример - бях изпаднал в период в който страшно много ми се цъкаше футболец както всяка година и естествено взех Фифата.Надявах се на нещо революционно,но единственото такова видях в женските отбори.Да пасовете и шутовете са малко по различни от фифа 15,по трудно е и да вкараш гол и играчите продължават да тичат адски неадекватно.Всъщност това беше първото нещо което ми грабна вниманието в Песа,че движението на играчите е с една идея по добро поне за мен.Прекарах доста време пред фифата сигурно към 100 часа,докато не опрях до ълтимейт тийм.Там знаем за какво става въпрос,така че няма смисъл да обяснявам.Всъщност за моя стаж,единствената игра която е успявала да ме изкара извън нерви е фифата - преди защото губех,но главно заради мен и след загуба отивах да цъкам малко срещу компа да задобрея.Сега губя защото тъпата игра така решава,а следващия мач разбираш ли трябва да бия някакъв дето ме мачка и аз да се радвам.Дори и в Rocket League си личи прогреса който правиш с всяка игра.Цъкаш онлайн -ок преминаваш в по горни девизии и играеш срещу някакви дето летят по стени и отскачат от тавани за да ударят топката,а ти стоиш и гледаш безпомощно и си казваш "WTF".Във фифата такова животно няма,ако ще и всички топ футболисти да вземеш в отбора си,ще има мачове в който ще се правят на сакати ,за да може играта да поддържа някакъв баланс и да не отблъсква хората.А аз пък не искам да е така.Искам ако трябва да бия с 10 на нула да бия с толкова, и ако трябва да ме бият и мен, да го направят.Причината да я пратя в Ибей на разпродажба беше един абсурден мач в който имах 30 атаки - 10 от който сам срещу вратаря и той обаче естевено прави мача на живота си и така ме биха с 1:0 и то с положение от ъглов.Следващия мач се повтори по обратен ред.
Признавам че и Песа не е цвете за мирисане,успях да достигна най високата трудност и на двете игри при игра срещу компютър и натрупах някаква база за сравнение.При песа проблема е че пасовете не са направени както трябва и понякога топката отива там където не искаш.Също така защитата и вратарите понякога хич ги няма.До голяма степен разчитам на късмет ,когато са в моето поле,защото знам ,че всеки удар срещу вратаря е 90% гол.Но това което прави разликата между двете игри е че всеки отбор си налага някакъв стил на игра,който се усеща и допринася доста за геймплея.Бързо навъртях няколко сезона и когато смачках всичко на най високата трудност играта ми стана скучна.Причината да шитна и нея беше,че няма Online Cooп което е криминално в тоя тип жанр.
Видях в сайта ,че си праснал Песа в червено със сериозна критика и с някой неща съм наистина съгласен.Но хората поне се опитват и тая година взеха правилната крачка с внедряването на доста нови неща.Всъщност единственото нещо което мога да се сетя е подобрение на вратарите и защитата(и шибания онлайн кооп).Не ми пука за женски девизии и т.н.Но във Фифата разочарованието се крие в едни алчни схеми поставени в самият код на тая игра,които с всяка година ще стават още по шибани с цел печелене на повече пари.Вече не изпитвам синдрома тип "да напрая още един мач преди да си легна" ,защото знаем че играта само чака удобния момент да ми напомни,че трябва да пръсна малко пари.Да го духат обаче.

Моя пост май стана по дълъг ;д

undefined
exitt
06 юли 2016
И как сметна само ти че е така, след като всички сайтове и дадоха положштелна оценка. Не казвам че е перфектна, но поне като загубя знам че е заради мен.Във Фифата единственото полезно нещо което може да направят е да сложат бутон с който да се скипват скриптирани мачове.
pseto avatar
pseto
06 юли 2016
@exiit, прав си, че FIFA е скриптирана. В случай, че говорим за помията, която сме дискутирали доста пъти тук, включително и с LethianDream - мачовете, в които футболистите ти замръзват и не играят нищо и са почти сигурна загуба. Тоест геймплеят когато действа както трябва е много добър, но заради Ultimate Team се случват тези извращения.


Но знаеш... всъщност имам чувството, че може да стане една много голяма дискусия тук, ама много голяма... защото по дефиниция съм PES фен и на FIFA от години играя с alternative настройките, които знаем какво означават... шут с квадрат, центриране с кръг, толкоз. Другото е неестествено. Та целият лайнарник на FIFA е вдъхновен от PES. С един авер сме играли сигурно 100 часа PES за PS2 - в залтните му времена. PES 6 и малко след това. Имаше го това и там. В един мач с Адриано вкарвам 3 гола от майната си и бия с 5:0, в следващия мач със същите отбори Адриано цели трибуните при същите ситуации и нищо не влиза и ме бие моя авер с пак толкова, после пък мач завършва 0:0, после пък 3:3 да кажем. Говорим за двама души, които се знаем идеално, знаем си стила, равностойни сме - но в един мачове единия премазва другия и толкоз. И понеже играхме "класически" - с бири един до друг - можехме и да се ебаваме колко е абсурдно.

Естествено тогава PES имаше "форма на футболистите", която беше измислена точно с тази цел - двама души да цъкат заедно на една конзола и да им е интересно. Щото ако аз съм по-добър от теб и те бия с 10:0 и няма да ти е интересно. Но EA, които окрадоха PES изцяло при новия си FIFA енджин взеха и този компонент, макар и със закъснение. Когато предложиха Ultimate Team. Konami го бяха направили с цел да ти е интересно 1 на 1 през 2007 година (примерно), а EA - да се изнервиш и да купиш пакове за Ultimate Team. Понеже след загуба си казваш - "О, отборът ми е слаб, дай да видя дали ще имам малко късмет". А обикновено не е задължително - нерядко играта те цака.


И след всичко това, което изписах искам да кажа, че и на PES 2016, който прецъках сериозно и на PS4 в безплатния си вариант го има подобно нещо. Да, играта не те преебава както FIFA 16, не е толкова гнусно и криминално, но все пак когато някой футболист с пас 90 пусне топка през защитник със защита 85 и топката му минава буквално през краката. Ако статистиките са горе-долу еднакви и някак е честно. Но с много малки разлики, особено процентно, се случват абсурди. Същото е с дрибъла. Някои футболисти буквално минават през други ей-така, от нищото. На теория с еднакви отбори PES 2016 предлага по-справедлив геймплей, но все пак отново има много дразнещи и необмислени елементи в други аспекти. (Изключваме AI и т.н., за които много често говоря.)

П.С. Даеба много изписах.

undefined
Bboy
15 септември 2016
Щом фифа ти наглася мачовете и нищо не зависи от теб, хайде някой да ми обясни, как така един пич е взимал първа дивизия 37 пъти а друг като мен примерно за една година не е успявал да я вземе нито веднъж.???? За него това правело, не важи сигурно????????!
undefined
Bboy
15 септември 2016
Аз лично играя фифа, защото е абсолютно геймплейно копие на PES от Playstation 2 ерата.С премиерата си за Ps3, се случи нещо което още не мога да си обясня!!!!. Конами пусна два различни песа, единият по аркадно ориентиран на конами Осака, и другия по-симулацията на Конами Токио. И двете игри бяха "тотал щета". Нищо общо с пес от ps2 варианта му. От своя страна еа пусна фифа с "пес геймплей".????? Та аз съм фен на" геймплей формулата", измислена от конами и усъваршенствана от еа..
undefined
exitt
06 юли 2016
Pesa ще смачка фифата тая година.
LethianDream avatar
LethianDream
06 юли 2016
Токсик, цъкай си "божествената" GTA V и не давай мнение за игри, които не играеш
Изтрит потребител avatar
Изтрит потребител
06 юли 2016
Изтрит коментар
sauron93 avatar
sauron93
06 юли 2016
Навити ли сте да праснем един турнир на фифа 16 , pixel_9333 ми е скайпа , всеки желаещ може да ме добави . И искам да предизвикам псето на един онлайн мач , ако приеме
pseto avatar
pseto
06 юли 2016
За PC ли говорим? Гледам FIFA 16 я има в Origin Access и като нищо може да платя няколко лева за предизвикателството.

Можеше и на PS4, ама конзолата скоро ще направи малко пътешествие, тъй че няма как.

sauron93 avatar
sauron93
07 юли 2016
Щом я нямаш зарежи , какво ще я зимаш за 1 мач .Oстаналите могат да ме намерят в оригин с името firstsduo.
LethianDream avatar
LethianDream
06 юли 2016
Саурон, аз съм ОК за турнир, но съм конзолно изчадие и играя Фифата на четворката, не на PC
sauron93 avatar
sauron93
07 юли 2016
firstduo ^^
sauron93 avatar
sauron93
06 юли 2016
Имам само ПЕЦЕ soryy
LethianDream avatar
LethianDream
06 юли 2016
За мен ПЕСа е дървен в последните си няколко издания, въпрос на лично мнение и възприятие. Говорил съм и преди, че преди години ПЕСа беше еталон за геймплей, а Фифата разчиташе на марките и имената на стадионите и играчите. Е, нещата кардинално се обърнаха последните години- ПЕСа взе всички лицензи, включително Шампионска Лига и Лига Европа, сега и Евро 2016. Ако искат и от луната да донесат руда, Конами пак са назад в материала, докато EA подобряват геймплейно всяка следваща Фифа с малките неща - по-добри реакции на вратарите, различни условиия,които влияят на всеки мач (примерно играй кариера с немски отбор да те почнат едни снегове зимата ), споменах за женските отбори, сега ще направят кампания в сингъла, онлайн драфт, про клъбс и т.н. Какво визираш под скриптирани мачове? Ако имаш предвид престъпните елементи в UT съм напълно съгласен, че трябва EA да работят там повече и да балансират нещата.
LethianDream avatar
LethianDream
07 юли 2016
Ами играл съм доста мачове на ПЕСа на безплатната версия (не ми се дават пари за тоя PES кенеф и си го чакам като всяка година да излезе "безплатно" в ПЛЮС-а). Не ми допада като цяло, вероятно влияние оказва и факта, че цял живот бича ФИФА Не намирам и особена разлика геймплейно с предишните версии на ПЕС. Да не говорим, че My Club е директно мазно окраден от UT. Не ме разбирай погрешно, не съм някакъв фенбой на Фифата, винаги ще им посочвам слабостите, които не са една и две, но в момента сравнението между ФИФА и ПЕС е като между клуб от Висшата лига на Англия и БГ клуб, ПЕСа се мъчи да прави с трици маймуни, е няма как да стане. Трябват си ресурси и яко бачкане, за да могат да се противопоставят на хищните хиени от ЕА. За всеки фен на футболните симулации е добре да има варианти по темата, а не да е принуден да купува една игра.
undefined
asd
06 юли 2016
@LethainDream кажи ми честно колко време прекара пред Пес 2016.При фифата,ако ще и торнадо да мине през стадиона всеки отбор ще играе по един и същи начин.Има си и добрите страни разбира се,но от към геймплей не мога да се съглася,че е по добър от Песа.Всеки си има мнение.Аз от това което видях в ълтимейт тийм ми беше достатъчно да я пратя в небитието.А и това го казвам като човек който за втори път се докосва до Песа.Ако Конами обърнат внимание на няколко аспекта от предишната част и ги подобрят в новата- фифата ще си има сериозна конкуренция.Както и трябва да бъде.
vanmx avatar
vanmx
06 юли 2016
Сигурен съм че "евтината" версия ще е PES 2014 с нови скинове
pseto avatar
pseto
06 юли 2016
Почти несъмнено. Едва ли е реверанс към PC потребителите, особено след миналогодишното фиаско.
undefined
hahah
15 септември 2016
ПЕС-а винаги е имал за цел геймплея, не графиката. Аз лично никога не съм се оплаквал от графиката на играта. Мисля, че е достатъчно добра. За геймплей няма да коментираме, защото ФИФА-та е потресаващо ТЪПА. Нито пък качествена кариера можеш да направиш, поради липсата на евротурнири. Удоволствие е само ако искаш да играеш Висшата лига, за друго не става.
pseto avatar
pseto
15 септември 2016
Кариерата на FIFA винаги е била по-слаба, а пък AI-то - по-дразнещо. Най-вече заради навика му да държи топката безкрайно тип отбор на Гуардиола. От друга страна FIFA винаги акцентира на мултиплейъра, където е много по-добър от PES за мен.

Ей го днес излезе новият... ще го видим как е.

Включете се в дискусията
Отговор на
Регистрация
Потребителско име
Парола
Парола (отново)
Имейл