hategame logo
Quake Champions с първи геймплей
пуснато на 05 август 2016 от pseto
quake champions 3
Quake Champions беше представен съвсем наскоро, но онова, което не видяхме беше геймплей. Вместо това ни беше предложено кратко кинематично видео за част от героите на играта.

Е, на започналото вече изложение Quake Con видяхме малко повече от минутка от Quake Champions. И първото нещо, което човек може да си каже е... че играта е изцяло в духа на Quake III. Имаме бързо темпо и динамични битки... плюс rocket jump-ове, естествено.

Заедно с това феновете на серията ще забележат, че някои от предложените ни карти във видеото долу са почти едно към едно с популярни нива от Quake III… не е сигурно дали това може да се окачестви като сериозен плюс. Би било добре да видим какво може да се измисли и днес откъм качествена архитектура. Но ако е тотално невъзможно – нека се ползва класиката. Естествено и куп познати оръжия се завръщат с пълна сила, макар и с различни скинове.

Иначе Quake Champions няма да е точно като своите предшественици. В него ще имаме базиран на класове геймплей, което означава, че все пак ще има някакви ограничения в една или друга степен в това какво можем да носим, какви ще са щетите и защитата ни и тъй нататък. Но в днешно време всеки олдскул шутър е добре дошъл.

Засега Quake Champions няма дата на премиера. Така можем само да спекулираме дали играта ще е готова до 2017 година или ще се забави още във времето.

Коментари
NikoJ avatar
NikoJ
09 август 2016
Нещо мноо конзолно ми изглежда всичкото .. и ако няма пикъпс на картите а COD LOADOUTs да го духат !
pseto avatar
pseto
09 август 2016
Ще има loadout-и в една или друга степен, вероятно голяма. Все пак ще има клас-базиран геймплей. Пикъпи - не е ясно колко, вероятно малко - тип power-up-ове, муниции и супер оръжия, но едва ли обичайни такива.

В интерес на истината започвам да се отварям към loadout идеите за класически шутъри - примерно в Quake Live беше изпълнена прилично (макар че оръжията пак си се намираха из нивото). Стига геймплеят да е базиран на умение, а не на "който натисне първи спусъка печели" всичко е окей. А и реално "класическият" стил на старите шутъри също може да е досаден понякога - всеки, който е играл срещу наистина добри хора знае какво е да играеш 10 минути и да не намериш и едно оръжие, а за голям power-up да не говорим, понеже изродите са като часовници, научили са наизуст през колко време излиза всичко и го сбират като стой та гледай. Това си е умение, де, няма спор, ама все пак...

Включете се в дискусията
Отговор на
Регистрация
Потребителско име
Парола
Парола (отново)
Имейл