hategame logo
Quantum Break дебютира като номер 1 във Великобритания
пуснато на 11 април 2016 от pseto
quantum break 5
След дълго чакане Quantum Break най-накрая се появи в продажба. И то как – заглавието е дебютирало на първо място във Великобритания. Данни черпим традиционно по понеделнишки от Chart-Track.

Интересно е да се отбележи, че Quantum Break не е наличен на всички водещи платформи днес. Рекламираната като Xbox One ексклузивка игра се появи и за PC, но липсва версия за PS4. Подобна едва ли ще има и някога.

Тъй или инак това е достатъчно, за да се нареди Quantum Break на водещата позиция. Любопитно заглавието е тясно следвано от Dirt Rally – миналата седмица видяхме конзолната премиера на рейсъра, получил страхотни оценки за PC. Всъщност заглавието се продава близо 200% по-добре от Dirt Showdown – предходната игра в серията. Което несъмнено показва, че доста хора просто са искали да видят класически рали рейсър от Codemasters.

Оттам нататък топ 10 изглежда по познат начин. The Division, който окупира първото място за последните няколко седмици пада до третата позиция. Веднага след него се нарежда FIFA 16, която все още продължава да се харчи страхотно. Номер пет е друга игра на Ubisoft – Far Cry Primal.

Пълният топ 10 изглежда ето така:

1. Quantum Break
2. Dirt Rally
3. The Division
4. FIFA 16
5. Far Cry Primal
6. Grand Theft Auto V
7. Call of Duty: Black Ops III
8. EA Sports UFC 2
9. Rainbow Six Siege
10. Star Wars Battlefront

Коментари
God avatar
God
11 април 2016
Няма ли някакви по-обективни класации, защото физическият пазар в една отделна страна (дори не са щатите) едва ли е някакъв особен критерий. Въпросът не е риторичен
bojosan avatar
bojosan
12 април 2016
Няма по обективна класация.Лакмуса е Англосаксонския пазар.В България играта е продала две (2) копия,от тук ли искате да се повлияват чартовете ?
Кой купува игри в България ? Всеки предпочита да опука в петък вечер ония 30-40 лева които е отгладувал през седмицата в някой бардак с фалшив алкохол,с фалшиви момичета с Фалшиви коси, фалшиви мигли, фалшиви цици , фалшиви наркотици и фалшиви дрехи както вика Бахаров.
pseto avatar
pseto
11 април 2016
Общо взето няма. Всъщност другата редовна класация е на NPD за физическия пазар в САЩ, която излиза в средата на месеца. Но всичко останало са спекулации. Всъщност тези класации са точни, понеже въпросните компании имат контакт с кажи-речи всички физически вериги и оттам черпят данните си (и не обявяват точни числа). Но в днешно време към половината от продажбите са дигитални, тоест ходи гадай кое как се случва.

П.С. Единственият друг вариант е естествено дадена компания да обяви нещо в прав текст, но не се случва чак толкова често, особено ако някоя игра фейлне или не оправдае очакванията.

Включете се в дискусията
Отговор на
Регистрация
Потребителско име
Парола
Парола (отново)
Имейл