hategame logo
Разкриха подробностите за мултито на Call of Duty: Ghosts
пуснато на 15 август 2013 от pseto
ghosts 1
Както се очакваше, вчера Activision разкри официално мултиплейъра на Call of Duty: Ghosts в специално събитие. Който, в интерес на истината, не ме кара да се напикая от кеф. Въпреки че изглежда ще са добавени нови козметични елементи, то есенцията вероятно ще си остане същата.

Но нека караме подред – какво ново?

Първо и най-важно, освен кучета в Call of Duty: Ghosts… ще има и жени. За първи път в историята на поредицата ще можете да изберете пола на своя персонаж. Заедно с това, ще можете изцяло да пренастройвате външния вид на войниците си – ще са налични над 20 000 комбинации. Което ще рече, че в Ghosts няма да виждаме множество еднообразни клонинги, ами вместо това всеки може да създаде свой персонаж.

Освен това, нивата в Call of Duty: Ghosts няма да са изцяло линейни. Нещо, което се знае от доста време. Вместо това, много части от тях ще могат да бъдат разрушавани, което ще добави (някаква) тактическа дълбочина. Ще са налични и специални точки от тях, които могат драстично да се променят в даден момент... много подобно на Battlefield серията...

Новостите продължават и при оръжията. Бива обещана не само „цялостна преработка“ при тях, но и интегрирането на нов вид пушкала. Това са хибриди между снайпери и картечници... които нанасят големи щети и стрелят що-годе бързо, но се изисква голяма точност за използването им. Поне от това, което видях от презентацията на Ghosts ми се струва, че този нов клас оръжия ще е доста небалансиран. И вероятно мнозина ще играят с тях... Също така, бих могъл да обзаложа и за това, че тежките картечници отново ще са почти неизползваеми.

ghosts 2Нека продължим към Killstreak-овете. Те ще са общо 20 на брой и неособено изненадващо, при един от тях ще можете да призовете кучето Райли. Което ще търчи край вас и избива вашите противници като пилци. Повечето от останалите killstreak-ове ще са добре познати за всички фенове на Call of Duty, макар че при някои ще има преработки.

Интересна новост ще е преработката на системата с perk-овете. В Ghosts, ще имате точно 20 точки, в които трябва да се вместите. Всеки perk ще ви струва малко то тях – между 1 и 4. Както бихте се досетили, скъпите подобрения са по-значими. Но пък за сметка на това можете да изберете цели 20 по-евтини такива.

Това подобрение се съчетава идеално с представеното в миналогодишния Black Ops II. Което ви позволява чрез подобна система да персонализирате своя арсенал. Сега това е възможно и при perk-овете. И ми звучи като най-сериозния плюс в Ghosts.

ghosts 3Последната от най-големите новости е интегрирането на два нови режима в новото Call of Duty. Единият от тях ще се нарича Cranked, при който получавате подобрения при войника си като скорост и др. заедно с всеки записан фраг. Отрицателната страна? Ако не убиете някого известно време, вие ще се взривите зрелищно, записвайки самоубийство.

Другият режим ще е Search and Rescue. При него имате възможност да съживявате вашите умиращи дружки, като вземете техните dogtag-ове. Ако обаче до тях се доберат първи противниците ви, те ще загиват. С други думи, режим, подобен на Kill Confirmed. При който фрагът се регистрира, когато вземете dogtag-овете на убит враг. Но в Search and Rescue се добавя и възможност за съживяване на вашите хора.

И горе-долу това са основите на новото Call of Duty. Не се споменава кажи-речи нищо за ребалансиране на самия геймплей... просто ще се добавят някои нови екстри. Което ме кара да си мисля, че в своята есенция мултито на играта едва ли ще е променено.

А и с въвеждането на войници от женски пол... можем да очакваме много тролове да се правят на дами. Докато разни други балъци ще се опитват да ги забиват, превръщайки се в жалки виртуални гларуси. Което определено ще е много жалка, но напълно очаквана картинка.

Коментари
undefined
Ивайло Йосифов
15 август 2013
Аз пък очаквам глутници немски овчарки и тук-таме някоя панда
undefined
fElder
15 август 2013
Настроен съм положително към играта и най-вероятно ще си я взема.. поне с тези подобрения ще е по различно от другите игри.
undefined
pseto
16 август 2013
Честно казано, на мен Black Ops II също ПОЧТИ ми хареса заради някои неща, които вкараха като идеи.

Но основният проблем си остава и няма да се промени - геймплеят. Когато можеш да убиеш някого за секунда без да се прицелиш, факторът "умение" изчезва. Няма ги онези дългите престрелки не само от старите FPS игри тип Quake и UT, но дори и Counter Strike. На мен това ми е основният проблем с Call of Duty. Престрелките опират до това кой първи ще притрепери, ще задържи спусъка... сериозен откат няма, нещата опират често до шанс.

undefined
Former Gaming Glory
16 август 2013
8/10
Would bang. Когат има прекалено много мадами край мене ми действа разсейващо. http://tinyurl.com/2e7yh8n
undefined
pseto
16 август 2013
Явно идеята е да се работи по тестостерона на геймърите, та да станат още по-безумни аркади мачовете в Call of Duty... може и да се получи, кой ли знае?

Интересно ми е дали като в Saints Row ще има възможност да се увеличават циците на героините... голям цирк ще настане в този случай ми се струва.

undefined
fElder
16 август 2013
25 поредни убийства изпълнени време е за Ядрената цица !
undefined
f3lderdapls
11 септември 2013
Псе, още от сега слагай Ghosts в хейт ревюта и добавяй Battlefield 4 в ънхейтабъл..
http://www.youtube.com/watch?v=FPl65QGMb9w http://www.youtube.com/watch?v=KJIIgdSW6O4
undefined
pseto
11 септември 2013
Изпревари ме, току-що качих новина с "феноменалния" сингъл на Ghosts. Като гледам, в мултито няма да има никаква промяна и ще си е пак същата безобразна аркада... която нито на PC може да се играе заради това, че се умира за по-малко от секунда, нито пък на конзоли... понеже там поне мен ме изнервят адски много ножарите, които ме убиват с по един удар...

Ташак.

Иначе Call of Duty си има запазено място в хейт ревюта... едва ли ще се промени това в близко бъдеще.

undefined
f3lderdapls
11 септември 2013
Тая година на турчулягите от Infinity Ward няма да се размине и като направят смешен на брой продажби ( защото вече codfag-овете се броят на пръсти ) , както винаги ActiVision, ще съкратят студията по разработката на cod и ще започнат работа по нова сапунка, която пак ще е смешна и ще фалират ! ИСКАМ ТОВА ДА СТАНЕ....
undefined
pseto
11 септември 2013
Да ти кажа, според мене тая сапунка май има поне още 2-3 години живец. Ей-така да я доят както сега. Сигурно чак тогава ще й секне живецът...

Ето, като гледам сингъла колко мелодраматичен е, убеден съм, че ще се намерят яко американци да го цъкат с възхищение и в края на историята да станат пред екрана и да козируват със сълзи на очи... ах, колко умилително ще бъде. :'(

Включете се в дискусията
Отговор на
Регистрация
Потребителско име
Парола
Парола (отново)
Имейл