hategame logo
Разработчиците на Horizon: Zero Dawn и Killzone затварят студио
пуснато на 12 януари 2017 от pseto
rigs game

Студиото Guerrilla Cambridge е било закрито, става ясно от официално съобщение. Базираната във Великобритания компания ще затвори изцяло врати, което означава, че около 80 души ще останат без работа.

„За да продължим да изпълняваме стратегическите си цели е нужно да направим промяна в структурата на европейските си студия“, гласи съобщение на Sony, по традиция написано в безкрайно сух бизнес стил.

Решението несъмнено е свързано с профила на игрите, които Guerrilla Cambridge създаваше. Двете заглавия на студиото с това му име бяха Killzone: Mercenaries за PS Vita и RIGS: Mechanized Combat League за PlayStation VR. Определено заглавия с нисък профил, които едва ли са се продавали страхотно.

Хубавото е все пак, че основното студио на Guerrilla – онова в Амстердам – продължава да си функционира с пълна сила. Именно то създава основните Killzone игри, а също така скоро ще пусне на пазара Horizon: Zero Dawn.

Както винаги обаче е зле, когато чуваме за закрити компании и то от немалък калибър. Можем само да се надяваме разработчиците от Guerrilla Cambridge бързо да си намерят нови работи.

Включете се в дискусията
Отговор на
Регистрация
Потребителско име
Парола
Парола (отново)
Имейл