hategame logo
Съкращения в създателите на Hitman
пуснато на 24 май 2017 от pseto
hitman colorado
Вълна съкращения е обхванала компанията IO Interactive, научаваме от официално съобщение. Засега не става ясно колко души са били засегнати, но те едва ли са малко – особено като имаме предвид плановете на Square Enix за студиото.

По-рано през месеца компанията записа „необичайни загуби“ на стойност 42 милиона долари. Една от причините за тях е голяма реорганизация на IO Interactive. Готвените от студиото проекти са били спрени, а заедно с това Square Enix обяви, че търси купувач на студиото.

Не е сигурно дали IO Interactive ще успее да смени собствеността си. Ако това не стане – компанията може и да бъде закрита. Можем само да спекулираме какви са причините за всичко това. Почти сигурно е обаче, че Hitman не се е продавал добре.

Играта странно се появи в епизодична форма, което едва ли е помогнало за пазарния успех. И е възможно да говорим за последната игра от серията на IO Interactive.

Тъй или инак можем да се надяваме ситуацията за студиото, основано през 1990 година, да не е фатална. Компанията познаваме предимно с Hitman, макар че имаше и няколко други заглавия – включително Kane & Lynch.

Коментари
God avatar
God
25 май 2017
Последният Hitman е прекрасен, но с този епизодичен формат го наебаха, и резултатът е закономерен.
hyper avatar
hyper
09 юни 2017
Това. Аз съм die hard фен на хитмените, но реших да изчакам да излезе цялата. Чаках и какво стана - МГС 5 ми утоли жаждата за качествен стелт, а през това време напълних списък с неща да цъкам.
Сега да добавим и always online глупостта като опит за DRM и тотално ми изпадна до дъното на листа. А я чаках 10 години...
vldir avatar
vldir
30 май 2017
Нали щеше да има втори сезон?
pseto avatar
pseto
31 май 2017
Уж са го разработвали, заради което Square Enix са си понесли и финансовите загуби. От друга страна щом не са искали дори да пуснат полуфабрикат, то означава, че резултатът вероятно не е бил никак добър.

Ама и Square Enix третират IO Interactive като треторазредни кучета, този епизодичен формат целеше да накара хората да плащат предварително за бъдеща разработка (тоест да си купят целия сезон накуп на базата на един епизод). Естествено това не се случи и... така. Нататък - лоши неща за IO Interactive.

Лошото е, че почти винаги студия в подобни кризи не ги купува никой и почти винаги загиват.

NikoJ avatar
NikoJ
06 юни 2017
Че не студиото решава как да се продава шибания продукт а шибаното издателство а SQUARE ENIX са шибани японски алчници с един тон таланти под тяхното крило .. да се махат от тия педерасти и да ходят да правят яките игри под друг заслон. just cause 3 и мадмакс са със страхотни графики и вървят перфектно. САМО ДЕТО шибания издател прави лесни пари и само пуска смотани неща .. ЯЗЪК за мад макс таз игра колко потенциял за целия LORE можеше да има .. МОД ПОДДРЪЖКА моултиплеър .. длц-та експанжъни ... накрая кооо колкото да има нещо заради филма .. даеба гадни мериканци разбирания да еба... та супер надъхан за последния хитмен и само като ми сервираха новината с епизоди и просто не съм си пшравил труда да погледна демо, кракната или кфото и да е ...просто браво на Скуеър тапаците че ме накараха да се отвратя от франчайз по такъв начин .. епизоди ... искам си поредната яко шпионска ассассин игра с мега яките стелт елементи и механики .. мамка им долна !
Включете се в дискусията
Отговор на
Регистрация
Потребителско име
Парола
Парола (отново)
Имейл