hategame logo
Шефът на indie дивизията в Nintendo напусна
пуснато на 04 август 2014 от pseto
dan adelman
Дан Аделман, който отговаряше за връзката на Nintendo с разработчиците на независими игри – е напуснал гейм компанията. Така след 9 години, прекарани в рамките на японския разпространител, той е напълно свободен. Новината научаваме от интервю на Аделман за изданието Kotaku.

В него той разкрива, че се разделя с Nintendo с добри чувства. Аделман добавя, че самият той ще работи по независими проекти.

Както винаги, думите на напускащите кадри са политически коректни. В случая на Аделман обаче можем да имаме и едно наум – по-рано тази година той изпадна в конфликт с Nintendo.

В Twitter той разкри, че не е доволен от заключването по регион на мобилната платформа 3DS. В резултат, на него му беше забранено да използва тази социална мрежа. В последвало интервю, Аделман обяви, че медийните му прояви са били ограничени почти до минимум, което логично не му се харесва.

При всички положения, Wii U не бъка от множество независими игри (макар и положението при 3DS да е по-добро). Така не е сигурно дали Аделман се е справил идеално с работата си. Но все пак, в момента Nintendo като цяло не изглежда стабилно, така че е възможно да има и още уволнения.

Включете се в дискусията
Отговор на
Регистрация
Потребителско име
Парола
Парола (отново)
Имейл