hategame logo
Шефът на студиото зад World of Tanks вече е милиардер
пуснато на 25 февруари 2016 от pseto
victor kisliy
Вече имаме нов милиардер в гейм индустрията – поне ако можем да вярваме на престижното издание Bloomberg. Според подробен анализ на компанията Виктор Кислий, шефът на Wargaming има лично състояние, възлизащо на над 1 милиард долара.

Както знаем именно това е студиото, което стои зад World of Tanks – едно от най-популярните и печеливши MMO заглавия в последните години. Макар и компанията да не се търгува на фондовата борса, то тя бива оценявана неофициално на над 1.5 милиарда долара. А Кислий не само притежава 64% от нея, но и управлява дяловете на баща си, които са още 25.5%.

Естествено всичко това не значи, че беларусинът има милиарди в банковата си сметка. За целта ще трябва да продаде част от Wargaming, което изглежда на този етап не го влече особено. Точно обратното.

Въпреки успеха на World of Tanks той твърди, че живее съвсем скромно. Кислий добавя, че дори не е наясно колко точно пари има в момента покрай Wargaming. Очевидно обаче дизайнерът към момента е изцяло съсредоточен към подобряването на World of Tanks и разработката на нови игри от страна на студиото.

Що се отнася до милиардерите в гейминга, няма как да не споменем Гейб Нюъл – дългогодишният шеф на Valve. Подобно на Кислий обаче и неговото състояние не е в кеш, ами идва от пазарната пазарната стойност на управляваното от него студио. Различно е положението за Маркус Перссон, който продаде на Microsoft акциите си в Mojang. Така създателят на Minecraft се сдоби с крупна супа от над 1 милиард долара – а след това си купи и гъзарско имение в Бевърли Хилс.

Коментари
Charcharo avatar
Charcharo
26 февруари 2016
Браво на Wargaming. Кретени са си... но реално заслужават успеха си. От малко студио до гигант.

*Само да поправят бъговете...

NikoJ avatar
NikoJ
26 февруари 2016
War of thunder е в пъти по яка с танковете от колкото туй дървено мморгп !
Charcharo avatar
Charcharo
26 февруари 2016
Все още никай не е дефинирал "дървено". За скорост и ковтрол ли говориш? Тогава аркадната WoT е далеч по-малко дървена то War Thunder.
Но двете игри са много различни. Не може ли хората да се радват на плюсовете и минусите и на двете?
mamomi12 avatar
mamomi12
26 февруари 2016
Абе влизаш в battlefield 4 взимаш танка и си готов
Charcharo avatar
Charcharo
26 февруари 2016
Много по-зле там
Включете се в дискусията
Отговор на
Регистрация
Потребителско име
Парола
Парола (отново)
Имейл