hategame logo
Sony: Безплатният модел е висша форма на гейм демокрация
пуснато на 11 май 2014 от pseto
h1z1 4

Безплатният модел на игрите е висша форма на демокрация в гейминга, смята Джин Смийдли, президентът на Sony Online Entertainment. Но защо неговото мнение е такова? Много просто – във всеки един момент човек може да си тръгне, без да похарчи и стотинка за даден продукт. Всеки гласува с портфейла си, без да е нужна предварителна инвестиция.  

Така компании като Sony трябва постоянно да се опитват да дават най-доброто от себе си. В случай, че дадена игра започва да става прекалено слаба, потребителите просто ще си отидат, ще спрат да плащат. А ако определен продукт не е добър при дебюта си, то е възможно да не си избие бюджета.

„Вярваме силно в идеята, че отварянето на дадена игра към широката общественост е най-висшата форма на демокрация, която е налична в гейминга“, завършва Смийдли.

Наскоро Sony Online Entertainment представи играта със странно название H1Z1. Става дума за зомби сървайвъл заглавие с отворен свят и акцент на мултиплейъра. Играта ще следва именно безплатния модел.

Всъщност, миналата година беше обявен и EverQuest Next. Засега не знаем какъв ще е пазарният модел, но имаше сериозен намек, че също ще е free-to-play. Но дали Sony ще се справи с винаги рискованите безплатни игри?

Включете се в дискусията
Отговор на
Регистрация
Потребителско име
Парола
Парола (отново)
Имейл