архиви

Star Citizen с бюджет от над 141 милиона

написана от pseto на 09 януари 2017

star citizen 25Макар и недовършен, Star Citizen предлага доста неща за купуване от типа на космически кораби, поради което бюджетът на заглавието постоянно се покачва. Наскоро е била премината и нова внушителна граница – тази от 141 милиона долара.

Именно толкова средства е набрал Star Citizen към днешна дата. И да, постижението на космическата игра е безпрецедентно. А като се има предвид, че едва ли скоро ще видим завършен вариант на Star Citizen, то сумата предстои да се покачва.

Новината идва от блог съобщение на Крис Робъртс, шефът на разработчиците Cloud Imperium Games и директор на заглавието. От него научаваме също, че голяма част от дизайнерите на играта са се завърнали от празничните си почивки и са готови да се справят с бъдещи предизвикателства.

Робъртс добавя също, че Cloud Imperium Games ще прекарат известно време в адаптиране на новия графичен двигател към Star Citizen. В края на миналата година стана ясно, че космическата игра ще ползва Lumberyard на Amazon в бъдеще. Доколкото двигателят е базиран на CryEngine, който ползваше и Star Citizen до съвсем скоро, то е ясно, че ще е нужно известно време за прехода.

Всъщност смяната на енджина – особено при проточващата се цяла вечност разработка на играта – прозвуча някак подозрително. Кога ли все пак ще видим Star Citizen в завършен вариант? Или може би въпросът е… дали?

Още по темата

Космическият симулатор Star Citizen събира над 10 милиона долара
Пореден рекорд – Star Citizen събра над 44 милиона долара
Star Citizen премина границата от 110 милиона долара бюджет


Включи се в дискусията

Коментирай като госткоментари