hategame logo
Star Citizen ще има и елемент на шутър от първо лице
пуснато на 17 август 2014 от pseto
star citizen 16
Star Citizen досега беше игра, известна единствено като космически симулатор. Оказва се обаче, че заглавието ще включва и... престрелки от първо лице, които ще се осъществяват от пилотите на корабите. Макар и да имаше подобни намеци от страна на Крис Робъртс, главния дизайнер на заглавието, то научихме повече подробности на Gamescom по-рано през седмицата.

От кратък тийзър под статията можем да видим как изглежда този елемент. Всъщност, видеото е прекалено кинематично, но е видно, че пилотите ще могат да вземат на абордаж чужди кораби и да водят престрелки от първо лице.

FPS модулът на Star Citizen ще бъде разработван от външно студио, което не е част от Cloud Imperium Games. Очакваме тази новост в заглавието да бъде представена в детайл на изложението PAX Australia, което ще се състои по-късно през годината.

Заедно с FPS тийзъра видяхме и други два модула, които се очакват в Star Citizen. Единият включва състезания с други играчи, при които трябва да се преминават през множество чекпойнти. Другият пък ви позволява да разкривате множеството планети от света на Star Citizen с вашите пилоти. Клип от състезанията можете да видите във второто видео под статията.

Засега е трудно да преценим дали всички тези идеи са добри или напротив. Сигурно е, че първо трябва да бъде пуснат основния космически модул на Star Citizen… а нататък всяко едно подобно подобрение би било идеално.

Коментари
Nreth avatar
Nreth
17 август 2014
Бе управлението ми се вижда много рязко...не трябва ли да е по - плавно? Иначе тея пичове имат много идеи,ама парите не са безкрайни.Да свършат с основното и после да мислят за всичко останало
pseto avatar
pseto
17 август 2014
Идеята е да стане по-плавно... то още играта се води в алфа вариант засега. Но както писах и преди ми се струва, че повече се занимават с разни странични неща, отколкото да довършат първо основната игра, а нататък да добавят... какво ли не.
rado84 avatar
rado84
17 август 2014
Това заглавие го чувам за първи път в живота си. Отдавна си търся читав космически симулатор, току-виж пък тази се окаже точната игра.
pseto avatar
pseto
17 август 2014
Интересна е историята тук - 40 милиона долара, събрани изцяло от потребителите, поръчали си предварително играта. Която се разработва в момента.

За съжаление не изглежда скоро да е готов - вероятно средата или дори края на 2015 година ще има някаква готова версия. Но от друга страна ако се поръча сега играта има бонификации... аз се каня от много време да си я взема, но все отлагам, което никак не е хубаво. Трябва да се юрна накрая и толкоз. Но и аз чакам подобна игра, особено защото съм голям фен на Freelancer. А и миналата година се появи X Rebirth... голям, голям провал...

rado84 avatar
rado84
18 август 2014
Никога няма да дам пари за игра преди да съм я пробвал. Има глупаци из чужбина, дето си плащат като попове - те да се набутват. Аз ще чакам да излезе кракната, за да реша дали ми харесва или не.
А Freelancer & Rebirth са големи простотии - едната е простотия, защото и аз не помня вече защо, но щом съм ? теглил една п*тка майна, значи не е била читава; а другата е простотия, защото за да я играеш на медиум настройки ти трябва 24-ядрена машина с 32 гигабайта памет и 3-4-ядрена видеокарта с 1024-битова шина, та дано успееш да изкараш 30 кадъра от това... хм, нещо.
undefined
Anon
17 август 2014
Ето затова не съм дал пари за тази игра, и няма да дам пари в kickstarter никога.. Някакъв идиот си гледа, че му идват някакви пари, прави си някакви неща от години вече, играта е до никъде... и в един момент ще му свършат парите и няма да я довърши..
Nreth avatar
Nreth
17 август 2014
То както е тръгнало,може скоро да добавят джедаи и сити
pseto avatar
pseto
17 август 2014
Ако точно Star Citizen се провали, то имам чувството, че и самият Kickstarter ще се сгромоляса... 40 милиона долара ако хвръкнат ще бъде най-голямото мазало в гейминга изобщо. Е, надявам се да не стане... но ще видим.

Всъщност, някои игри като Divinity показват как трябва да се прави. Има си готова идея, готов енджин, готов продукт до някаква степен. На 30-40% примерно. И пичовете отиват и казват - "Ето, вижте какво имаме, дайте пари и ще го довършим". За мен това е правилното. Не някакво технологично демо... ами да има игра. Не хвърчаща идея за такава.

Но пък Cloud Imperium Games са що-годе директни с геймърите и все пак някои неща като затворената бета не се забавиха чак толкова... но пък и отзивите за бързината, с която се развива играта са противоречиви. Много странна ситуация... но е ясно, че ще се следи с яко интерес.

Иначе самата идея на всичко, което правят е много добра... само да не се окаже, ч се опитват да наливат вода от прекалено много кладенци.

undefined
N3V3Rmore
18 август 2014
Трейлърите са разбиващи.Съзтезанията вероятно скоро ще ги вкарат като гледам как вървят нещата напоследък.FPS модула обаче може да им отнеме доста повече време.

Интересното при него е това,че героят ти в играта наистина ще умира,и престрелките ще имат по-голяма тръпка,слагаш нещо на линията дето се вика по американски, ( говорим за persistent universe-а,когато го пуснат)щото едва ли ще е голям кеф постоянно с нови характери да играеш.

За разработката..И аз имах своите съмнения,обаче като се замислих на всички от по-добрите заглавия,които аз съм играл,разработката им е отнемала 2+ години минимум,и бюджет от милиони.Просто научаваме за тях в доста по-късен етап на разработката.А са все игри с къде по-малки мащаби от Star Citizen,направо бих казал,че са си джуджета.Тъй,че за времето,което е минало досега и с това,което са представили,стоят добре в очите ми.Отделно това,което показват съвсем не е всичко,което имат.Отделни екипи работят по сингъл-а на кампанията,други по дизайна,трети по графичния детайл,оптимизация и т.н.

Да не говорим,че вече всеки,който има ранен достъп може да си лети с кораба(макар и на доста малка зона) и да си се разхожда с человека из хангара,.Дори от няколко дни всички имат и мултиплеър.От друга страна пък финансирането вече мина 51 млн .

П.С. Ако смятате да си взимате кораб от сега,препоръчвам да не е аурора.

На сегашния етап просто не си заслужава,понеже е бавна,не е маневрена и няма огнева мощ за мултиплеъра.Другите кораби са доста по-добри.Също и няма какво да се експлорва,понеже мап-а е много малък,че да има полза точно от този кораб.Единственото му предимство е цената-доста по-евтин е от другите.

undefined
Ивайло Йосифов
18 август 2014
Излишно усложняват нещата, според мен. Няма да се учудя, ако накрая се получи "манджа с грозде" А това с чекпойнтите, във второто клипче, ми напомня много на една мисия във Freelancer, когато трябваше да се състезаваш с един надут пич, през едни обръчи.
undefined
Miroslav (@bylXa)
18 август 2014
тийзват от трето лице шутър предвиден за игра от първо , доообре , а да не говорим колко чупена им е анимацията на персонажа , която гледам вече над година , чуден шутър ще е ако не си наемат свестен аниматор.
Състезание с "обръчи" имаше и в Х3 , обаче ако тук не наблегнат на маневреност или някакъв друг ключов фактор а само на скорост ще е напълно безсмислен режим.
pseto avatar
pseto
18 август 2014
N3V3Rmore, прав си, че няма как да се надяваме нещата да се случват по-бързо, отколкото стават при "истинските" високобюджетни игри. Ясно е, че ще трябват минимум 3 години от обявяването. Но може би малко двусмислени стават нещата, когато се обещаваше да е готова играта за 2014-та, а това със сигурност няма да стане. В повечето случаи няма нужда от подобни изявления мисля.

Иначе едва ли има много хора, които не мечтаят именно за това - игра с толкова много елементи. Да си хвърчиш из космоса, след това да слезеш от кораба и да се шляеш наляво-надясно. Но все пак ми се струва прекалено хубаво, за да е истина... ще я видим таз работа.

Сигурно е, че с такъв бюджет трябва да стане нещо велико - един банкрут означава, че Kickstarter като концепция хваща куршум в челото.

Nreth avatar
Nreth
18 август 2014
Показаха още един трейлър- http://www.polygon.com/2014/8/16/6023221/star-citizen-trailer-visits-new-galactic-horizons-and-weird-aliens
Включете се в дискусията
Отговор на
Регистрация
Потребителско име
Парола
Парола (отново)
Имейл