hategame logo
StarCraft II: Legacy of the Void с дата на дебют
пуснато на 13 септември 2015 от pseto
starcraft 2 legacy of the void 2
StarCraft II: Legacy of the Void се сдоби с дата на дебют. Тя е 10 ноември – или с други думи, експанжънът очакваме след по-малко от два месеца. Новината научихме по-рано днес от Blizzard.

Това не е всичко, обаче. Видяхме и кинематично видео за Legacy of The Void, изпълнено типично в стила на компанията. А именно - доста зрелищност, която действа надъхващо за премиерата на играта.

Интересно е да се отбележи, че доста намеци на Blizzard досега подсказваха, че Legacy of the Void  ще се появи по някое време през декември. Вместо това обаче виждаме по-традиционната за гейминга ноемврийска дата – в последния месец на годината доста виждаме сериозни премиери.

Legacy of the Void ще е заключението на сюжетната нишка, започната с оригиналния StarCraft. Това не значи, че стратегическата серия ще приключи с нея - възможно е да има и продължения, но с различна история.

Коментари
Anon avatar
Anon
13 септември 2015
dat cinematic trailer though. Goosebumps all around

Като мащаб не е толкова епичен, колкото беше HotS трейлъра. Но се чувства, че е StarCraft. И се чувства, че е Protoss. Зийлот се жертва, убивайки 3 банелинга, за да даде време за warp in. Проклетия Аркон. Мечтал съм си за Аркон в синематик. Строежа на пилона приключва и warp-ва масивни подкрепления. Харесва ми как използва познанията ни за играта и показва много неща за 3 минути, които можем да свържем с реални преживявания в играта. Смисъл, точно така се чувствам като си пазя offensive пилоните

Former Gaming Glory avatar
Former Gaming Glory
14 септември 2015
Краят е близко, don't fuck it up Blizzard. След това едва ли има нещо което да чакам трепетно от Blizz.
Да завършваме историята и да знам че една от любимите ми игри ще бъде изпратена подобаващо.
pseto avatar
pseto
14 септември 2015
Абе ако почнат Warcraft III аз може и да се хайпна. Но като цяло Blizzard сякаш обръщат повече взор към free-to-play, от който правят камари с пари и разработката на нови игри не струва по 100 милиона в зелено.

@Anon - като вечен протос чийзър разбирам за какво говориш.

rado84 avatar
rado84
14 септември 2015
Ама яко са копирали от The Rift... Което не говори добре за Близард.
Former Gaming Glory avatar
Former Gaming Glory
14 септември 2015
Как?
Warping in pylons since 1997
rado84 avatar
rado84
14 септември 2015
Поиграй малко на Рифт и ще видиш много познати неща, които сега ги виждаш в клипа горе. А сега при повторно гледане виждам даже неща от Perfect World, която пък е по-стара от другите две споменати.
sauron93 avatar
sauron93
14 септември 2015
Играх от края на wings of liberty до почти края на Hots , добра игрица ,може би най-добрата стратегия в момента .Но в един момент ,много европейски отбори се отказаха от професионалната сцена , останаха някакви корейци и изгубих интерес напълно към гледането на старкрафт турнири, а веднага след това и се отказах от играта защото сякаш изгуби своя блясък. Другото което е че стигнах само до златлата лига която се води една от най-слабите ,което допълнително ме накара да спра . Но имах и силни моменти , на един път почти да бия един грандмастър на харабия със 10 min roach push ,но после изкара муталиски и ме обърна , въпреки това се получи легендарен мач , даже мисля да проверя дали още пазя реплея , искам да го изгледам отново. Но като цяло играта вече не ме кефеше и си подарих акаунта .
Former Gaming Glory avatar
Former Gaming Glory
14 септември 2015
MOBA в момента диктуват пазара много яко. Беше к'вото беше поне засега, а и Blizz както каза pseto яко ще фармят сега във F2P тъй като оттам замириса здраво на пари. Няма да се изненадам ако Overwatch се окаже един F2P grind фест с микро транзакции.
pseto avatar
pseto
14 септември 2015
В интерес на истината Heroes of the Storm за мен е справедлив, Hearthstone... не съм баш сигурен. Но поне балансът го хващат Blizzard. Всъщност те не са идиоти - знаят как се прави добър free-to-play. А именно - зарибяваш някого с достатъчно добра игра, че самият той да иска да ти даде пари. И да не му убиваш ентусиазмът с някой ранен paywall. Така се прави.

Но реално най-рано нова "голяма" игра - нещо от рода на 2019 година минимум. Ако не и 2020-та. Warcrat IV или пък StarCraft 3 - тогаз.

Anon avatar
Anon
15 септември 2015
sauron93, много ги обичам хора като теб. Златната лига ли е от най-слабите? Без да те нападам, StarCraft 2 е игра с невероятна дълбочина. Освен, че трябва да разбираш играта, трябва да си много бърз (както онази снимка, StarCraft in a nutshell : "you can be smart, but if you are not 500 clicks per minute smart - you lose").

В момента bronze лигата е малко meh, защото съвсем новите играчи са на същото място като стари играчи, които просто са слаби. 25% са доста за bronze. След това има още 25% в silver лигата. След това е Gold. Ако си в high gold си по-добър от 65-70% от играчите.

А според мен разликата в необходимите умения между човек в Bronze и такъв в Gold е много, много по-малка от разликата между Gold и Platinum, между Platinum и Diamond. Дупката между Diamond и Master лигите е най-големия скок в играта

undefined
Lendas
14 септември 2015
За тези които са любители на играта мисля, че дори след Legacy of the Void ще трябва да има експанжън в който се появяват легендарните терани от нашата родна планета Земя които в играта са наричани UED или United Earth Directorate. Даже в HotS се появява бившия адмирал Стуков който споменава, че UED ще се завърне рано или късно. Надявам се това да стане защото са ми любимци и силно се разочаровах, че Дуран или Наруд е мъртъв .
sauron93 avatar
sauron93
15 септември 2015
Tи си играл друга игра явно, голда е нубска лига ,имайки впредвид че има още platinum ,diamond,master,grandmaster .Bronze и silver се играе друга игра а не старкрафт, там всеки вади каквото му дойде на ума и напада, докато в горните лиги хората скаутват и правят армията си така че да контрира тази на опонента, та истинската игра започва във голд-а , но съм разочарован че не станах поне diamond.
Anon avatar
Anon
16 септември 2015
Diamond са от топ4% до топ15% в играта. Много, много висок таван си си сложил. Шанса е просто да не струваш.

Разликата между Bronze и Gold е, че в Gold знаеш няколко build-а и се оправяш горе долу с макрото. На много хора това им е тавана.
В Platinum вече се оправяш горе долу и с микрото, шпионираш и мултитаскваш до известна степен.
В Diamond вече имаш много добро макро, много добро микро, надежден шпионаж, знаеш кога да overcommit-неш с някой early harass и кога да tech-неш, знаеш кое какво контрира, знаеш въобще почти всичко.
В Master си перфектен. Освен, че ги знаеш на теория нещата, на практика ти трябват секунди, за да направиш правилния избор. Ако нещо в шпионажа не ти се връзва се замисляш 'хмм, тука има шанс да стане еди какво си' и действаш превантивно, а не само отговаряш на това, което си видял.
Единствената разлика между Master и GrandMaster е, че вторите имат по-здрави нерви и допускат по-малко грешки, когато играят срещу други перфектни играчи.


Ако твърдиш, че си заслужавал diamond - поиграй няколко дена, после ще направим едно 1v1 и после ще гледаме заедно риплея. Точно къде и какво ти е куцало

pseto avatar
pseto
16 септември 2015
Е то доколкото виждам има солиден елемент на самокритика в постовете на sauron93, тоест обвинява себе си. Но да, и според мен целта е била висока... ще видя на Legacy of the Void какво ниво ще стигна аз, но игри като StarCraft II изискват сериозна инвестиция от време, за да навлезеш изцяло. Говоря до нивото да видиш твоята армия и противниковата и с един поглед да прецениш дали можеш да спечелиш дадена битка или ще бъдеш смачкан. Аз това умение не го развих никогаш в StarCraft II.

От друга страна човек винаги удря един лимит на чисто физическите си възможности в тези игри, поради което поне аз не се паля много на стратегиите. Както съм казвал много пъти, на мен Warcraft III ми отвори очите за физическите ми ограничения - оттам нататък нямам аспирации да съм на топ ниво в стратегиите. Играя за удоволствие предимно.

Моят кеф на StarCraft II беше атака всичко или нищо с протос - прокси пилони или казано накратко "чийз". Игри по 30+ минути ме подлудяват, особено някой като се окопае и стане някаква обсада на Сталинград. Методично 200-300 игри само с прокси пилони развих доста стратегии, специално повечето терани ги гърбех за огромно мое удоволствие (мразя терани, мразя human-и в Warcraft 3, абе мразя хора).


Ама от друга страна и аз съм типа човек, който ако го пребият прекалено много в дадена игра губи вяра, най-вече в себе си. Мисля, че е време да разцъкам Heroes of the Storm след... 15, 16, 17 игри поред загуби ли, не знам вече.

Включете се в дискусията
Отговор на
Регистрация
Потребителско име
Парола
Парола (отново)
Имейл