hategame logo
Висш кадър на Nintendo нарича DLC-то „измама“
пуснато на 26 април 2015 от pseto
dlc meme

Едва ли са мнозина онези, които обожават концепцията на DLC-тата. Става дума за малки пакети със съдържание, струващи доста пари за това, което предлагат. На всичкото отгоре в днешно време все по-често има съмнения, че части от пълната игра се изрязват, за да се предлагат после като DLC. Като критик на концепцията се изказва и Масахиро Сарукай от Nintendo.

Японецът, който е директор на всичките Super Smash Bros игри, разкрива своето мнение в материал за Famitsu. И той не пести критиките си.

„В днешно време тези DLC измами започват да се превръщат в истинска епидемия – да се взимат пари на потребителите, за да бъде завършен един продукт, който в своята есенция е бил продаван в не изцяло готов вариант“, казва Сакурай.

Той продължава с думите, че разбира защо някои компании – не се посочват конкретни – прибягват до подобни схеми.

„Разработката на игри е по-скъпа от всякога, но за сметка на това цената им си остава все същата. Ако търсиш печалбата, DLC-тата са правилния подход“, казва Сакурай, но заключва, че в крайна сметка изцяло разбира геймърите.

С критики или без обаче, DLC-тата едва ли ще изчезнат скоро. Напротив, „епидемията“ става все по-нагла от всякога. Но кога ли ще настъпи връхната точка, в която геймърите ще се надигнат срещу тях?

Коментари
vldir avatar
vldir
26 април 2015
В коя игра за първи път беше с длс?
Nreth avatar
Nreth
26 април 2015
По много стари спомени Total Annihilation.Продаваха месечно някви войничета май.Ама виновникът за сегашното състояние на ДЛС-тата е Capcom,защото именно те въведоха практиката,една завършена игра да бива продавана на части.

П.П След справка с Wikipedia съм донякъде прав.
http://en.m.wikipedia.org/wiki/Downloadable_content

hyper avatar
hyper
26 април 2015
Как цените стоят същите, Vice City беше 77 лв навремето, GTA V сега е 90 и кусур лева..? ЕА също вдигнаха цените на PC заглавията си, доколкото помня. (Не съм пазарувал от бг магазини и затова малко се чудя)
Включете се в дискусията
Отговор на
Регистрация
Потребителско име
Парола
Парола (отново)
Имейл