hategame logo
Xbox One „временно“ с намалена цена
пуснато на 18 януари 2015 от pseto
xbox one usa 1
Намалената отново цена на Xbox One в САЩ е „временна мярка“, научаваме от Майкъл Николс, маркетинговият директор на Microsoft. По-рано през седмицата научихме, че конзолата отново ще струва 350 долара в Щатите. Засега изглежда, че това ще е постоянен ход... макар че не можем да сме сигурни.

„Опитахме се да бъдем възможно най-агресивни и резултатите бяха зашеметяващи“, казва Николс. Той визира увеличените продажби на Xbox One в Щатите за ноември и декември. По време на тези месеци конзолата успя да задмине PlayStation 4, въпреки че дълго време преди това се харчеше по-зле. Именно тогава цената първоначално беше свалена до 350 долара.

Така е било преценено, че е по-добре промоцията да бъде удължена. В резултат отново Xbox One струва 350 долара... но не е сигурно дали цената няма да се върне до 400 долара скоро.

Всъщност от маркетингова гледна точка би било несериозно да се каже в прав текст, че намалението е постоянно. Друго си е да има несигурност, която би тласнала повече хора да си купят Xbox One, докато още е евтин. Най-вероятно обаче цената от 350 долара ще остане постоянна.

За съжаление на нас, европейците, Xbox One все още си струва 400 евро. Така мнозина нямат особена мотивация да се замислят за платформата, при положение, че PlayStation 4 струва толкова и има по-сериозна хардуерна мощ.

Включете се в дискусията
Отговор на
Регистрация
Потребителско име
Парола
Парола (отново)
Имейл