hategame logo
Защо 65-гигабайтовата Halo колекция не е на 2 диска? Не било практично
пуснато на 20 октомври 2014 от pseto
halo master thief collection 3
Миналата седмица стана ясно, че Halo: The Master Chief Collection ще има размер от 65 GB. Като се има предвид, че Blu-Ray дисковете за Xbox One имат капацитет от 50 GB, то бе очевидно, че HD колекцията няма как да се събере само на един.

За мнозина логичното решение би било тя да се предлага на два диска. Но не и за разработчиците 343 Industries, които обявиха, че с дебюта си играта ще получи гигантски 20-гигабайтов пач, който да добави почти целия мултиплейър. Но каква е мотивацията на студиото за този ход?

Честно казано, обяснението идва доста... безумно.

„Искахме онези, които си купят физическото копие на играта да имат същото преживяване като онези, които я свалят дигитално. Смяната на дискове нямаше да осигури това“, казва Франк О‘Конър, директорът на Halo франчайза в рамките на Microsoft.

Доста странно обяснение при положение, че нищо не пречи единият диск да е само инсталационен, докато другият да се изисква, за да тръгне играта. Реално именно това е практиката при прекалено големите заглавия в днешно време!

По-нататък в интервюто си О‘Конър дава друго леко безумно обяснение – че „с бързото развитие на Xbox One, догодина може и да е нормално да виждаме игри на два диска, но в момента това не е практично“... едва ли в главите на мнозина гигантски размери на гейм продуктите, причинявани в общия случай от некомпресирани кинематични сцени, аудио файлове и текстури са дефиницията за „прогрес“. Особено и ако говорим за PS4 и Xbox One, при които дори няма различни графични настройки - тоест текстурите са по-малки по размер. Но какво да се прави – явно хайп машината трябва да работи.

Едно е сигурно – едва ли има нужда от подобни обяснения. Най-малкото звучат нелепо и несериозно и е по-добре човек просто да си мълчи. Ясно е, че два диска ще излязат по-скъпо на Microsoft, за разлика от дигиталния рилийз – край на историята. Няма особено какво повече да се казва.

Включете се в дискусията
Отговор на
Регистрация
Потребителско име
Парола
Парола (отново)
Имейл