hategame logo
Ето коя е новата игра от създателите на Sleeping Dogs
пуснато на 23 август 2016 от pseto
smash+grab
Smash+Grab. Така се казва новата игра на студиото United Front, като има един проблем – чисто и просто не е Sleeping Dogs 2.

Именно това е заглавието, с което компанията успя да се отличи. Макар и да не беше някакъв главозамайващ хит, играта все пак остави достатъчно добри впечатления. Но така и не се сдоби с втора част. Първо видяхме разочароващият Sleeping Dogs Online, а сега – Smash+Grab.

Всъщност е рано да си правим изводи за новото заглавие. От него виждаме само малко геймплей, който ни показва, че става дума за отборен мулти продукт. В него два тима от по трима души ще трябва да плячкосват възможно най-бързо виртуален град. Опциите са или да грабите магазини възможно най-бързо, или да обирате вашите противници.

Вероятно е United Front да се придържат към това, което могат най-добре – да правят игри от трето лице с акцент на екшъна. В случая обаче Smash+Grab си мирише на free-to-play заглавие от малък мащаб. Може и да се окаже читаво... но мнозина очакваха Sleeping Dogs 2.

Играта преди години се оказа в епицентъра на изненадваща финансова криза в рамките на Square Enix, въпреки че се продаваше страхотно като за нова серия. Явно японският разпространител не иска да инвестира достатъчно средства в продължение... което е доста жалко.

Коментари
pseto avatar
pseto
24 август 2016
Според мен е изцяло в рамките на приемливото да има втора игра след първата, особено когато има потенциал за развиване. Проблемите започват когато се почне с трета, четвърта, пета, осма част през 1-2 години. Тогава игрите стават сапунки. Ето, Rise of the Tomb Raider за мен е в рамките на приемливото, но ако след 2 години излезе нова чест вече ще е тъпо и сапунисано. Deus Ex: Mankind Divided пак е в рамките на приемливото, даже и още повече при положение, че мина толкова време между двете части.

Та в този ред на мисли не само аз, но и много други хора искаха да видят Sleeping Dogs 2... ама явно няма да стане. Не им се дават явно кинти на Square Enix.

Macks avatar
Macks
24 август 2016
Да прав си, ако играта го позволява и е замислена още от самото начало като заглавие, което да има много части - напрмер Crysis. Ако е изминал голям интервал от време между двете части , също съм съгласен. Но да излезе игра, същата седмица да направи 200-300-400 милиона печалба и на следващата седмица да се появят заглавия тип "студиото Х подготвя втора част на хитовата си игра У", при условие, че първата си е достатъчно завършена като история - това вече започва да ме подразва.

Само да отбележа, че под продължения имам предвид следващи части, които се продължава историята на играта (в повечето случаи изкуствено). Sleeping dogs си има достатъчно добър (макар и леко недоосмислен) край. Ще се радвам една втора част да е в същата вселена, но с различен сюжет и герои.

pseto avatar
pseto
24 август 2016
Аз гледам повече на механиките при дадена игра, не какво точно се случва с историята. А и то реално в доста игри имаме чисто нови истории с всяка следваща част, тоест все тая. Примерно Deus Ex и Deus Ex 2, дето даже не му помня името, щото едно време МНОООГО ме разочарова - нищо общо като механики, като стил, всичко. Втората беше някаква диария, която изтрих моментално. За мен това не е продължение, защото включва изцяло различен геймплей. Всъщност подобно нещо бих казал и за Dragon Age Origins и Dragon Age II. Уж едното се рекламира като втора част, но няма нищо общо. Нали имаме някакъв естествен прогрес при игрите, ама ако си харесал оригинална игра очакваш нещо подобно от продължение, ама подобрено. При титанични промени... има противоречиви до хипер хейт отзиви.


Реално за мен историята е доста второстепенна в игрите и заради това рядко й отдавам голямо значение в ревютата. Знам, че не може да се очаква много и ако случайно нещо ме впечатли изрично го споменавам.

Macks avatar
Macks
24 август 2016
Аз много харесах Sleeping Dogs. Наистина много. И щях да се зарадвам на едно продължение. Но, да си призная честно, ми писна една компания да изкарва игра, тя да успее и веднага след това - втора част, с цел за още повече попуплярност и пари все едно всичко се прави на конвейр (има изключения от този принцип).

Нямам мнение все още за описаната в статията игра - може и да успее, може и да е провал, ще се види.

Изтрит потребител avatar
Изтрит потребител
24 август 2016
Изтрит коментар
igra4 avatar
igra4
24 август 2016
Sleeping Dogs си беше посредствена игра. Бой с 2 копчета като Батмана, дървен геймплей, карането на превозни средства беше ужасно. Не можеш да направих опен уърлд игра и тоя елемент да ти е осран. Само заради това я изтрих на времето, също и стрелянето беше супер дървено и гадно, тоест играта трябваше да е бой само. На времето имаше една игра Stronghold ли каква беше с един японец и си беше само бой - без коли, без опен уърлд и т.н. Това трябваше да е и Sleeping Dogs.
Изтрит потребител avatar
Изтрит потребител
24 август 2016
Изтрит коментар
Изтрит потребител avatar
Изтрит потребител
24 август 2016
Изтрит коментар
pseto avatar
pseto
24 август 2016
Напълно стабилен си беше Sleeping Dogs. Карането беше дървено, пуцалката също, но пък стрелбата изобщо не беше акцент на играта. Радваше ме, че като изстреляш 1-2 куршума и ставаше някаква патардия, идваха полицаи, мелета, ала-бала, та човек имаше мотивация да се млати ръкопашно. Което беше и цялата есенция на Sleeping Dogs. Което за мен е страхотно - мисля, че игри тип Oni са нещо, което винаги е липсвало в гейминга. Сериозно застъпена ръкопашна система, но от трето лице... едва ли не файтър. Винаги всичко се изражда до безмозъчна пуцалка и те това е.


Играта имаше своите проблеми, но си струваше. И се продаваше добре и то без хайп, както бе споменато. Жалко само, че тогавашните тъпи шефове на Square Enix са очаквали някакви невъзможни неща, та са принудили United Front да правят някакви free-to-play чикийки...

Включете се в дискусията
Отговор на
Регистрация
Потребителско име
Парола
Парола (отново)
Имейл