hategame logo
Студиото зад Sleeping Dogs загина
пуснато на 18 октомври 2016 от pseto
united front games
Студиото United Front Games беше закрито. Компанията, известна най-вече със Sleeping Dogs е преустановила съществуването си по-рано през месеца. Интересно е да отбележим, че по всичко изглежда ходът е изненадващ. Не само към момента няма официални съобщения по темата, но и заедно с това United Front наскоро обявиха нова игра – Smash+Grab.

Можем да спекулираме, че именно това заглавие се е представило зле, поради която причина и цялото студио зад него е било затворено. Макар и играта да беше в Steam Early Access, преди да бъде свалена от платформата на Valve - тоест дори не се възползва от "истинска" пазарна премиера.

Иначе United Front беше под шапката на Square Enix, след като компанията беше придобита от Activision. И тъжното е, че последните години сякаш студиото извади много лош късмет.

Sleeping Dogs беше успех – особено ако говорим за нов франчайз. Прекалено завишени очаквания от Square Enix – отнасящи се също за Hitman: Absolution и Tomb Raider – някак оставиха впечатлението, че отрочето на United Front не се е представило достатъчно добре.

Заедно с това по някаква причина студиото реши да обяви MMO, базирано на Sleeping Dogs вселената, вместо пълнокръвна втора част. Онова, което мнозина геймъри очакваха. Наскоро пък видяхме Smash+Grab, който... също трудно може да се окачестви като достатъчно любопитно изглеждащ продукт.

Все пак жалко за United Front – поредната закрита компания, която някак остава впечатлението на много нереализиран потенциал.

Коментари
Dandelion - The Best Romance Choice avatar
Dandelion - The Best Romance Choice
18 октомври 2016
Rip Sleeping Dogs 2
Изтрит потребител avatar
Изтрит потребител
18 октомври 2016
Изтрит коментар
pseto avatar
pseto
18 октомври 2016
Не мисля, че точно United Front бяха виновни... вероятно Square Enix са ги накарали да се пробват в тези уж вървежни, но адски рисковани модели - MMO-тата и free-to-play игрите. Абсурден ход, естествено. Един Sleeping Dogs 2 горе-долу гарантирано (хъм, малко тавтология стана тука) щеше да направи към 2 милиона продажби - при леко читав маркетинг. Ама нейсе, можем само да гадаем.

Жалко, Sleeping Dogs беше добър, малко по-нестандартен подход за този тип игри с отворен свят. Повече тупалки с ръце и по-малко пуцалка. Още от времената на Oni си мечтая за нещо подобно, ама явно концепцията не е толкоз интересна за разпространителите.

Включете се в дискусията
Отговор на
Регистрация
Потребителско име
Парола
Парола (отново)
Имейл