hategame logo
И Microsoft готви подобрен вариант на Xbox One
пуснато на 13 юни 2016 от pseto
xbox one 21

По-рано през месеца Sony обяви, че готви подобрен вариант на PlayStation 4 с кодовото название Neo. Което потвърди слуховете, циркулиращи из интернет в последните месеци. Появиха се и спекулации, че Microsoft също готви по-производителна версия на Xbox One по макета на Sony с кодово название Scorpio…

...което също се оказа истина.

Конзолата беше съвсем лаконично потвърдена от Фил Спенсър, шефът на гейм дивизията в Microsoft. Детайлите са скромни – че ще има поддръжка на 4K игри, виртуална реалност „във високо качество“ и изчислителна мощност от 6 терафлопа.

Всъщност последното е интересно, понеже говорим за нещо конкретно. Предполага се, че изчислителната мощност на PlayStation 4 е 1.84 терафлопа, а пък тази на Xbox One – 1.32 терафлопа. Както бихме се уверили говорим за значителен скок в производителността.

Предстои да видим обаче какво планира Sony. Дали изчислителната мощност на Neo ще е около 6 терафлопа... или повече? А може би японския гигант не планира чак такъв скок при своята конзола?

Засега можем само да гадаем.

Иначе Scorpio ще се появи в продажба през есента на 2017 година. За PS4 Neo е известно, че ще има премиера по някое време догодина, но не е ясно кога точно. Още една конзола ни очаква през 2017-та – NX на Nintendo. Тя обаче ще се появи през март.

Коментари
undefined
mi6o0o
13 юни 2016
Ще се продава пс4-ката усещам.Вече не знам какво може да се играе на Плейстейшъна,че да си кажеш,че си заслужава да я купиш пред кутията.
NikoJ avatar
NikoJ
13 юни 2016
агхахаххаха моа ли не моа си нарпавя билда за 3000 хилки на 4к с 1080 и да им гледам сиийра на конзоладжиийте .. ама за ънчартед колекшъна един buy и после sell си заслужава .. инак WHYYY ???
P.M.P. avatar
П.М.П.
13 юни 2016
https://youtu.be/XuTwtOo88r8?t=1m8s
undefined
mi6o0o
13 юни 2016
Та дори и Текен 7 я няма за пс4 (Хбокс екслузив)...тия луди ли са това беше емблената на плейстейшън преди години.
pseto avatar
pseto
13 юни 2016
Малко подвеждаща е ситуацията, понеже още миналата година я обявиха за PS4.

http://hategame.com/novini/tekken-7-obyaven-za-playstation-4/

Съмнявам се сега да се окаже, че няма да има PS4 версия - трябва да се е случил някакъв огромен скандал между Bandai Namco и Sony, че вече обявена версия да не бъде реализирана. Предполагам по-скоро, че е сключено споразумение с Microsoft и ще се развие ситуация, подобна на тази с Rise of the Tomb Raider - играта ще бъде забавена за PS4 с половин година (или повече).

undefined
frost
13 юни 2016
в грешка си Текен 7 не е Хбокс екслузив.
pseto avatar
pseto
14 юни 2016
Официално потвърден е Scorpio, а Slim версията на Xbox One си е отделна новина. (Беше обявена тази версия на конзолата малко преди Scorpio). Тъй че официално догодина ще има три нови конзоли...

Що се отнася до Xbox One - не знам кой ще взима и S версията, и останалите. За PS4 - същото. Може би хората, които не са запознати, че се готвят нови конзоли. А Sony и Microsoft ще си го набият много зле отзад, защото всички, които си купят тази година конзоли като разберат, че догодина идват новите... ще са меко казано недоволни. И псуващи.

undefined
Frost
14 юни 2016
Щом я обявяват за коледа на 2017,това значи-пролетта на 2018.
bojosan avatar
bojosan
14 юни 2016
@ Unlike the rumoured PlayStation or Xbox Scorpio coming next year, however, the Xbox One Slim isn't more powerful than a standard Xbox One. So, while it adds support for 4K video and Blu-ray, games won't look or run any better on the Xbox One S as far as we know.

This is good news for those who don't care about 4K Blu-ray and the like as you won't get an inferior experience on your 'old' console.


Read more at http://www.trustedreviews.com/opinions/xbox-one-s -vs-xbox-one#JbWrzu2T4CZfR0FH.99

Разликата е,че е с вградено захранване и по малък,както и поддръжката на 4к филми.Иначе не е по мощен.
Сегашната конзола е изключително хладна и безшумна,и изведеното навън захранване не пречи по никакъв начин.Според мен новия S ще е с некачествени материали,лошо охлаждане и драйв.Де факто M$ нищо не са направили.Пълен провал от всякъде.Кому беше нужен тоя мелезар ? И най големото говно което изсраха е крос играта в мулти при Gears 4.Eдните ще играят с мишки другите с падове.
Олигофрения.
Ексклузиви де факто Оne вече няма.
Единствената причина да го държа е ,че играя само мулти а поддръжката им и сървърите са им на светлинни години от тези на Sony.Сега играя CoD в PSN и ви казвам нема така скръб и мъка, в повечето режими не може да се играе поради липса на хора,като в турски гробища е.Та заради новия Battlefield и CoD ще си я оставя конзолата,но много е вероятно след Gears 4 ,ако не ме изкефи мултито на CoD да я подаря на някой и да чакам направо новото NEO 2017

Включете се в дискусията
Отговор на
Регистрация
Потребителско име
Парола
Парола (отново)
Имейл