hategame logo
Nintendo на загуба за последното тримесечие
пуснато на 27 юли 2016 от pseto
rsz_nintendo_sgrada
Акциите на Nintendo отбелязаха колосален скок с над 50% покрай премиерата на Pokemon Go. От компанията обаче предупредиха, че малка част от приходите на мобилното приложение ще дойдат при тях и не може да се очакват подобрени финансови резултати. Което се оказва и самата истина. Не само Nintendo не е на печалба за периода април-юни тази година – напротив, японският гигант губи 232 милиона долара.

Така за пореден път се уверяваме, че компанията не е в никак розово финансово положение. Което не е никак изненадващо. Wii U продължава да е комерсиален провал, но освен това и продажбите на мобилния 3DS намаляват значително. Което би могло да означава само едно – загуби.

Самите Nintendo винят силната йена за загубите си. Но не чак толкова отдавна именно световните валутни курсове бяха изключително благоприятни за компанията в момент на криза.

Сега бъдещето на Nintendo се крепи в NX – новата конзола, която наскоро изтече в интернет. Заедно с това компанията ще прави и свои собствени мобилни игри, надеждите за които са да повторят успеха на Pokemon Go.

Включете се в дискусията
Отговор на
Регистрация
Потребителско име
Парола
Парола (отново)
Имейл