hategame logo
Nintendo получи 661 милиона долара от бейзболния си отбор
пуснато на 24 август 2016 от pseto
seattle mariners nintendo
Nintendo не е в цветущо финансово състояние в момента. Съвсем наскоро компанията дори записа загуби за последното си тримесечие. Все пак японците ще получат свеж капитал от продажбата на бейзболния си отбор Seattle Mariners.

Сумата не е никак скромна – 661 милиона долара. Тези пари са били получени за продажба на 45% от дела на Nintendo, който възлизаше на 55%. Така очевидно японският гейм разпространител все пак е реши да запази част от участието си в бейзболния отбор, макар и сдавайки контролния пакет акции.

Иначе историята на Nintendo и Seattle Mariners е доста странна. През 90-те години на миналия век легендарния Хироши Ямаучи – човекът, превърнал компанията в гиганта, който познаваме днес – купува бейзболния отбор, тъй като е изпаднал във финансови затруднения. Жестът е знак на благодарност към американците и фактът, че са помогнали много на Nintendo да развие бизнеса си в нея.

След като Seattle Mariners обаче излиза от кризата става време за връщане на независимостта на отбора. Гарнирана и със солидна финансова сума – какво по-хубаво.

Включете се в дискусията
Отговор на
Регистрация
Потребителско име
Парола
Парола (отново)
Имейл