hategame logo
Nintendo предупреждава, че не притежава Pokemon Go… акциите падат
пуснато на 25 юли 2016 от pseto
pokemon go 1
Покрай Pokemon Go истерията, разразила се този месец в световен мащаб мнозина инвеститори разтвориха широко портфейлите си, купувайки акции на Nintendo. От компанията обаче са предупредили в края на миналата седмица... че не те са притежателите на касовия франчайз.

Всъщност този факт не беше някаква особена тайна. Nintendo реално са съсобственици на The Pokemon Company, които пък са осигурили лиценз за ползване на Pokemon Go на студиото Niantic. Докато можем да сме сигурни, че става дума за сериозни суми, то все пак лъвският пай няма да отиде в японския гейм гигант. Напротив – създателите на приложението Niantic в момента се въргалят в пари след огромната му популярност.

Така за да не изпадне в изненадваща криза Nintendo изрично посочва, че акционерите в компанията не бива да очакват огромен скок в приходи и печалби. Отбелязва се, че разпространителят няма да коригира финансовите си прогнози, което означава, че Pokemon Go няма да изиграе чак толкова положителна роля, колкото се очакваше.

Кратко след изявлението на Nintendo акциите на компанията отбелязват бърз срив. След като по-рано през месеца цената им скочи с над 50%, сега сривът е с почти 20%. Вероятно и спадът ще продължи.

Така изглежда дори и тоталните касови хитове като Pokemon Go не могат да върнат Nintendo в правия път. Макар и компанията да е на печалба в последно време... то е доста далеч от най-добрите си времена. Все пак в близко бъдеще очакваме още мобилни игри от студиото, а догодина ще се появи NX – новата конзола на Nintendo. Дали с тях ситуацията за японците ще се подобри достатъчно?

Коментари
pseto avatar
pseto
26 юли 2016
В конкретния случаи някои може и да са направили много пари - особено ако са надушили, че скокът в акциите ще е доста краткотраен и са продавали навреме. Така се правят пари (като по филмите).
P.M.P. avatar
П.М.П.
25 юли 2016
Едва ли има смисъл да се коментират хора които инвестират СЛЕД като продукта е излязъл.
Включете се в дискусията
Отговор на
Регистрация
Потребителско име
Парола
Парола (отново)
Имейл